În acest an, vedetele sectorului bancar sunt creditele de nevoi personale şi cardurile de credit, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general executiv al OTP Bank România, László Diósi.
"Miza crescută pe cele două produse se explică prin nevoia existentă în întreg sistemul bancar de a vinde produse cu o marjă ridicată de profitabilitate. Nici noi nu facem excepţie de la tendinţa menţionată, dar pe lângă creditele de nevoi personale şi cardurile de credit, aş adăuga şi cardurile de salarii, fondurile de investiţii şi depozitele", a spus Diósi.
Potrivit acestuia, OTP Bank România şi-a ajustat strategia de business încă de anul trecut, dar rămâne deschisă şi atentă la orice alte oportunităţi care ar putea apărea pe piaţă, iar toate acestea sunt determinate şi condiţionate de evoluţia pieţei şi de climatul economic.
În ceea ce priveşte atragerea de noi clienţi, oficialul băncii ne-a declarat că niciodată OTP Bank România nu a avut atât de mult succes în atragerea de clienţi noi în portofoliu precum în ultimele şase luni.
"Monitorizăm îndeaproape activitatea fiecărei sucursale şi a fiecărui angajat al băncii. Cei care nu au rezultatele aşteptate primesc întotdeauna o şansă de a îndrepta lucrurile, însă dacă o sucursală rămâne generatoare de pierderi, suntem nevoiţi să o închidem sau să o relocăm. Toate băncile sunt nevoite în această perioadă să taie costurile, astfel încât să echilibreze cheltuielile operaţionale, în linie cu scăderea puterii de cumpărare şi a veniturilor. Iar noi, ca toate băncile, trebuie să facem la fel", a explicat Diósi.
Potrivit acestuia, dacă OTP Bank România va avea nevoie acţionarii sunt dispuşi să facă o infuzie de capital.
"În 2012, OTP Bank România şi-a majorat de două ori capitalul social, decizie ce confirmă încrederea pe care acţionarii o au faţă de stabilitatea instituţiei şi strategia noastră de dezvoltare. Astfel, la finalul anului trecut, capitalul reglementat al OTP Bank România a fost majorat la 732.908.880 lei", a mai spus directorul general executiv al OTP Bank România.
Acesta este de părere că atât dobânzile la creditele în euro, cât şi la cele în lei ar putea scădea în acest an, însă acest lucru s-ar putea întâmpla doar după ce ar scădea şi ratele de dobândă la depozite.
Sursa: Agerpres