Prezent  pentru prima dată la Mobile World Congress (MWC), Sony Mobile Communications a anunţat noua generaţie de smartphone-uri Xperia P şi Xperia U.

Telefoanele din gama Xperia NXT au un design uşor recognoscibil, datorită unor caracteristici unice precum “elementul transparent”, o bandă care înconjoară baza telefonului şi integrează componentele antenei. Elementul transparent se luminează atunci când utilizatorul este apelat, primeşte mesaje sau notificări.  

Xperia P şi Xperia U vin cu reality Display cu Mobile BRAVIA Engine, ce redau imagini de o claritate superioară. Totodată, beneficiază de funcţie fast capture, care activează camera foto din stand-by printr-o singură comandă şi în mai puţin de o secundă.  Ambele telefoane au procesoare dual-core de 1 GHz.

La fel ca Xperia S, Xperia P şi Xperia U oferă acces la reţeaua Sony Entertainment Network. Utilizatorii pot urmări cele mai recente producţii Hollywood-iene prin serviciul Video Unlimited sau au la dispoziţie milioane de melodii prin serviciul Music Unlimited.

Xperia P,  luminozitate extremă    

Modelul Xperia P are un corp de aluminiu şi inaugurează pe smartphone-uri tehnologia Sony pentru ecrane, WhiteMagic. Aceasta oferă luminozitate şi claritate sporite, fie că utilizatorii se află la plajă sau pe pârtia de ski. Totodată,  luminozitatea ecranului este reglată inteligent în funcţie de cadrul înconjurător, astfel încât să conserve durata bateriei.

Noua staţie SmartDock, exclusiv pentru Xperia P, oferă conectivitate simplă între multiple ecrane, transformând telefonul într-un adevărat centru de divertisment. Cu ajutorul telecomenzii televizorului, utilizatorii pot naviga prin conţinutul de pe telefon pentru a urmări propriile înregistrări HD, filme recente sau emisiuni, direct pe ecranul televizorului. Ei pot conecta la SmartDock o tastatură şi mouse fie prin portul USB sau prin wireless,  pentru a scrie e-mailuri sau pentru a-şi actualiza statusul de Facebook. De asemenea, pot urmări videoclipuri de pe YouTube pe televizor.

Principalele caracteristici ale Xperia P

  • Reality Display de 4 inci cu processor de imagine Mobile BRAVIA Engine.
  • Tehnologie pentru ecrane, WhiteMagic™, pentru lumină sporită şi funcţie de eficientizare a consumului prin reglare inteligentă a luminozităţii.  
  • Procesor dual-core de 1 GHz dual-core şi spaţiu de stocare de 16GB.
  • Cameră foto de 8MP cu funcţie fast capture, capacitate de filmare HD şi tehnologie Sony pentru imagini panoramice 2D şi 3D.
  • Conectivitate HDMI şi DLNA.
  • Tehnologie NFC (Near Field Communications) care oferă acces la un ecosistem mereu în creştere ar aplicaţiilor şi serviciilor NFC, precum şi la Xperia SmartTags.
  • Disponibil în calorile argintiu, negru şi roşu, cu un corp de aluminiu.
  • Lansat pe platforma Android 2.3 (Gingerbread), va primi actualizarea la versiunea Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) în trimestrul al doilea al anului 2012.

Xperia U, 3D surround integrat

Xperia U combină funcţiile de divertisment Sony cu un design compact, fiind uşor personalizabil atât pe interior, cât şi pe exterior. Cu tehnologiile audio xLoud şi 3D surround integrate, consumatorii se vor bucura de sunete clare şi puternice.

Utilizatorii care ascultă muzică pe telefonul Xperia U se pot bucura de sunete de calitate cu noua cască audio Smart Headset pentru telefoane Android, care beneficiază de SmartKey – o aplicaţie dedicată, care la o singură atingere lansează în execuţie aplicaţia preferată.

Principalele caracteristici ale Xperia U

  • Reality Display de 3,5 inci cu procesor de imagine Mobile BRAVIA Engine.
  • Procesor dual-core de 1 GHz dual-core.
  • Cameră foto de 5MP cu funcţie fast capture, capacitate de filmare HD şi tehnologie Sony pentru imagini panoramic 2D şi 3D.
  • Calitate superioară a suneteleor prin tehnologiile audio xLoud şi 3D surround.
  • Disponibil în culorile alb sau negru, cu cap interschimbabil de culoare roz sau galben pentru baza telefonului.
  • Lansat pe platforma Android 2.3 (Gingerbread), va primi actualizarea la versiunea Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) în trimestrul al doilea al anului 2012.

Xperia P şi Xperia U vor fi disponibile începând din trimestrul doi al acestui an.