"Acţiunea se va desfăşura pe principalele artere de penetraţie în Capitală, în colaborare cu poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Capitalei şi cu reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române şi Registrului Auto Român. Specific pentru Capitală, în timpul acţiunii se va verifica şi modul de respectare a prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti numărul 134/2004, modificată, privind restricţionarea accesului traficului greu în municipiul Bucureşti", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti remis luni.

Acţiunea vizează verificarea legalităţii transporturilor, valabilitatea documentelor specifice, modul de utilizare a aparatelor tahograf, respectarea normelor europene privind timpii de conducere şi de odihnă ai conducătorilor auto, precum şi controlul stării tehnice a vehiculelor.

"TISPOL şi forţele de poliţie rutieră din Europa acţionează împreună pentru reducerea costurilor societăţii cauzate de cei peste 39.000 morţi şi 3,5 milioane răniţi înregistraţi anual pe drumurile Uniunii Europene. Scopul lor, atât la nivel naţional, cât şi European, este concentrarea asupra creşterii eficienţei acţiunilor de impunere a legii", se mai precizează în comunicat.
SURSA: Agerpres