Venezuela a cumparat 98 de aeronave Ilyushin din Rusia, care pot fi folosite atat pentru transportul de pasageri cat si pentru transportul de marfa, informeaza CNBC. Exportatorul de arme al statului rus, Rosoboronexport, a incheiat un contract cu autoritatile din Venezuela, valoarea acestuia fiind evaluata la cateva miliarde de dolari. 

Rusia i-a vandut anul trecut statului condus de Hugo Chavez 24 de avioane de vanatoare Sukhoi si 53 de elicoptere, in cadrul unui acord de livrare de arme pe termen lung, in valoare de 3 miliarde de dolari. 

Presedintele venezuelean a vizitat Rusia in iunie si i-a multumit omologului sau rus pentru solidaritatea de care da dovada in conflictul dintre Statele Unite si Venezuela. Chavez este un critic aspru al Statelor Unite, iar americanii il considera un radical periculos. Washington-ul a cerut Rusiei sa regandeasca vanzarea de arme catre Venezueala.  

Rusia incearca sa se extinda si sa vanda arme si in America Latina, Asia de Sud-Est si Africa de Nord. Principalii sai clienti sunt India si China.

 

Sursa: CNBC