Aproape toţi consilierii personali ai ministrului Economiei şi-au suplimentat în aprilie veniturile din calitatea de reprezentanţi ai altor structuri ale insituţiei, unul dintre aceştia încasând un venit net suplimentar de 22.083 lei, de trei ori ori mai mare decât salariul brut al ministrului.

Consilierul ministrului Economiei, Monica Maurer, a încasat în aprilie suma de 22.083 lei, din calitatea de membru al Comitetului de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de la Eximbank.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, are un salariu brut de 7.643 lei.

Cei nouă consilieri personali ai ministrului Economiei au avut în aprilie salarii brute cuprinse între 1.385 lei şi 3.876 lei, însă opt dintre ei au încasat suplimentar sume cuprinse între 47 lei şi 22.083 lei, potrivit datelor publicate vineri de instituţie.

De asemenea, cei cinci secretari de stat ai instituţiei au salarii brute de 6.691 lei, însă patru dintre aceştia au obţinut venituri suplimentare din reprezentarea ministerului în „structuri constituite la nivelul altor unităţi” în valoare de 22.092 lei, 18.500 lei, 10.296 lei, respectiv, 840 lei.

Directorul de Cabinet al lui Videanu, care are un salariu brut de 3.461 lei, a avut un venit suplimentar în aprilie de 19.750 lei. Directorul de Cabinet al ministrului este Marian Ţurlea.

Şeful Direcţiei generale de energie, petrol şi gaze din minister a avut în aprilie un salariu brut de 6.954 lei, la care s-au adăugat 4.200 lei. Totodată, un director din cadrul Direcţiei de energie, al cărui salariu brut a fost de 3.846 lei, a primit pe lângă salariu, suma de 8.534 lei.

Directorii adjuncţi ai Autorităţii de management pentru programul operaţional „Creşterea competitivităţii economice”, prin care sunt gestionate fonduri europene, au avut în aprilie salarii brute cuprinse 5.922 lei şi 6.192 lei, în timp ce directorul general al acestui organism a avut un salariu brut de 6.954 lei.

„În conformitate cu deciziile referitoare la diminuarea efectelor crizei economice, adoptate de Guvern, veniturile suplimentare încasate până la sfârşitul anului 2010, din indemnizaţiile reprezentanţilor ministerului în societăţile din domeniul energetic, la care statul deţine, în urma procesului de privatizare, un pachet minoritar de acţiuni, vor fi donate la Fondul de solidaritate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

DETALII:
Pentru a vedea lista completă a salariilor publicată de Ministerul Economiei, click aici