Compania aeriana low-cost easyJet a inregistrat in ultimele trei luni ale anului 2008 venituri totale mai mari cu 32%, atingand 550 milioane de lire sterline.

Venitul total obtinut de companie pentru fiecare loc a crescut cu 23%, pana la 45,57 lire sterline. Conform companiei, acest lucru se traduce intr-o crestere de 14% pe fiecare loc la o rata de schimb constanta.

In perioada analizata, easyJet a transportat 10,1 milioane de pasageri, cu 10,1% mai multi decat perioada similara a anului 2007 si cu 20% mai multi pasageri care au decolat din Europa Continentala.

„Aceasta este o performanta deosebita, in special cresterea de 14% a veniturilor totale per loc, la o rata de schimb constanta, dar si cresterea de 20% a numarului de pasageri din alte tari decat Marea Britanie”, a declarat Andy Harrison, CEO al easyJet.

„Rezultatele easyJet pentru prima jumatate a anului vor fi in crestere fata de previziunile anterioare, chiar daca perspective veniturilor pentru perioada de vara ramane nesigura din cauza dificultatilor mediului macro-economic si potentialului de intarire a euro fata de lira. Prin urmare, previziunile easyJet pentru tot anul, la preturile actuale ale petrolului, dar si ale ratelor de schimb, sunt pozitive”, a mai adaugat oficialul companiei.

easyJet este liderul operatorilor low-cost din Europa,detinand 166 de aeronave care acopera 400 de rute intre 109 aeroporturi din 27 de tari.

Sursa: easyJet