Veniturile Apple au ajuns la 83 de miliarde de dolari. Gigantul american depășește prognozele de creștere

Sursă: Dreamstime

Gigantul american a depășit prognozele de creștere, pe fondul vânzărilor de iPhone şi a serviciilor. Astfel, Apple a ajuns la 83 de miliarde de dolari, cu 2% mai mult decât în anul anterior.

Veniturile Apple au ajuns la 83 de miliarde de dolari. Gigantul american depășește prognozele de creștere

Amintim că analiștii au prognozat iniţial venituri de 82,8 miliarde de dolari. Totodată, Apple a avertizat anterior că s-ar putea confrunta cu pierderi de până la opt miliarde, pe fondul problemelor legate de aprovizionare şi producţie pentru aces trimestru.

La rândul său, Luca Maestri, şeful finanţelor de la Apple, a anunţat că pierderile s-ar reduce la patru miliarde, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei, conform informațiilor transmise de ft.com

„Situaţia privind aprovizionarea se îmbunătăţeşte. Mai există problema restricţiilor impuse de pandemie, însă dacă nu ne vom confrunta cu o schimbare drastică, ne aşteptăm ca problemele legate de aprovizionare să fie mai mici decât ceea ce am văzut în iunie”, a declarat Luca Maestri.

În trimestrul anterior acţiunile Apple au scăzut cu 1,20 dolari, depăşind analizele care indicau o scădere de până la 1,15. Profitul net a scăzut şi el cu 10%, până la 19,4 miliarde de dolari, totuşi peste estimările care indicau o cifra de 19 miliarde.

Apple plătește 50 de milioane de dolari clienților nemulțumiți

În altă ordine de idei, amintim că Apple le dă clienților nemulțumiți o parte din bani înapoi. BBC scrie că, pentru a pune capăt unei acțiuni în justiție care a fost intentată de mai mulți reclamanți din SUA în legătură cu tastaturile Apple produse pentru MacBook, producătorul american a fost de acord să plătească suma de 50 de milioane de dolari.

Menționăm faptul că problemele pentru Apple au apărut în momentul în care clienții din șapte state americane au acuzat gigantul că ar fi vândut tastaturile „fluture”, de pe laptopurile MacBook, MacBook Air și MacBook Pro, din 2015 și până în 2019.

Sursele citate mai precizau că existau taste care nu răspundeau și erau lipicioase. Totodată, acestea se deteriorau de la praf, dar și resturi, au mai acuzat reclamații.

Cei de la BBC News i-au contactat pe producătorii Apple, însă nici până la momentul actual, aceștia nu au oferit explicații în acest sens. Pe de altă parte, în repetate rânduri, compania americană a negat orice fel de acuzație de acest tip.

În ceea ce privește decizia finală, conform înțelegerii acceptate de Apple, toți clienții vizați ar urma să primească în jur de 395 de dolari, în cazul în care au înlocuit mai multe tastaturi.