Veniturile Bittnet Group au crescut cu 150%

Bittnet Group, cel mai dinamic grup de IT listat pe piața principală a BVB, a anunțat rezultate financiare remarcabile pentru primul trimestru al anului 2023.

Aceste rezultate evidențiază o creștere de 150% a veniturilor, o dublare a EBITDA și o reducere semnificativă a pierderii brute în primele 9 luni ale anului.

La sfârșitul lui septembrie 2023, toți indicatorii Bittnet Group au înregistrat îmbunătățiri semnificative comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Cifra de afaceri a înregistrat o creștere de 151%, marja brută a crescut cu 67%, EBITDA a înregistrat o creștere de 93%, iar profitul operațional a crescut cu 60%.

Compania vede progrese semnificative

Pierderea brută a scăzut la 2 milioane lei, jumătate față de pierderea înregistrată în septembrie 2022.

„În ciuda unui context dificil, caracterizat de reduceri semnificative de costuri la nivel global și de volatilitate și incertitudine legislative în România, suntem încântați să vedem progrese semnificative. Creșterea veniturilor, combinată cu reducerea cheltuielilor administrative, a dus la dublarea EBITDA față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Mihai Logofatu, CEO al Bittnet Group.

Succes în livrarea proiectelor

De asemenea, Logofatu a evidențiat succesul în livrarea proiectelor și construirea unui pipeline solid pentru trimestrul 4.

„Din pipeline-ul de 185 milioane existent la 30 iunie pentru H2, în T3 am livrat deja peste 130 milioane și am continuat să construim pipeline nou, atât pentru final de 2023 cât și pentru 2024”, a adăugat Logofatu.

Mihai Logofatu, CEO al Bittnet Group
SURSA FOTO: Bittnet Group

Numărul clienților a crescut considerabil

În trimestrul al treilea, Bittnet a adăugat peste 100 de noi clienți, a optimizat cheltuielile administrative și s-a concentrat pe pilonul de afaceri cu cel mai mare potențial de creștere: Cloud & Infrastructură.

Acest pilon a înregistrat:

  • cea mai mare creștere a veniturilor
  • un profit operațional de aproape 4 ori mai mare în primele 9 luni, evidențiind impactul pozitiv al strategiei grupului.

„Activitățile din pilonul de Cloud & Infrastructură ale grupului au fost centrul atenției noastre în acest trimestru. Cloud & Infrastructură este și pilonul ale cărui rezultate influențează cel mai mult performanța consolidată a grupului și acest lucru se vede în rezultatele la Q3”, a declarat Cristian Herghelegiu, GRUP CEO, Cloud & Infrastructură.

Cu rezultatele pozitive din T3 2023, Bittnet Group marchează un pas semnificativ către:

  • atingerea obiectivului de profitabilitate
  • consolidarea poziției sale pe piața IT din România.