SAP HANA continuă să fie un motor important de creştere pentru SAP. Veniturile generate de SAP HANA s-au triplat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, contribuind cu 86 milioane de euro la veniturile din domeniul software în T1. De asemenea, compania continuă să îşi extindă poziţia de lider de piaţă, prin creşterea de două cifre pe segmentul soluţiilor de mobilitate.

Compania consideră că segmentul de cloud va înregistra în continuare o creştere puternică. Veniturile pe segmentul subscrierilor cloud şi al serviciilor suport exprimate non-IFRS au fost de 167 milioane de euro în primul trimestru din 2013, în creştere cu 380% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Având cel mai cuprinzător portofoliu de soluţii cloud, rata anuală a veniturilor pe acest segment se apropie de 900 milioane de euro. Compania depăşeşte în prezent 24 de milioane de utilizatori pentru aplicaţiile în cloud la nivel global.
„Industria noastră se află într-un punct fundamental de transformare, determinată de convergenţa dintre soluţiile mobile, cloud şi big data. Creşterea SAP cu 25% pe segmentul software şi subscrieri cloud arată nu doar faptul că suntem liderii acestei schimbări, ci şi faptul că obţinem o cotă de piaţă semnificativă la nivel mondial”, au declarat Bill McDermott şi Jim Hagemann Snabe, Co-CEO SAP. „Structura SAP este puternică şi suntem încrezători că ne vom atinge obiectivele pentru întregul an, deoarece oferim clienţilor tehnologie de ultimă generaţie prin care îşi pot schimba modul în care deruluează afacerile, pot creşte viteza de acţiune şi pot reduce costurile”.

„Veniturile non-IFRS din domeniul software şi al subscrierilor cloud au depăşit 800 milioane de euro în T1 pentru prima dată. Am observat o contribuţie foarte puternică a SAP HANA în ceea ce priveşte veniturile, precum şi o creştere continuă a segmentului de cloud. Performanţa de top şi disciplina continuă în ceea ce priveşte costurile au generat o creştere de două cifre a profitului operaţional exprimat non-IFRS calculat la curs valutar constant. Suntem pe drumul spre a ne îndeplini obiectivele pentru 2015 şi obiectivul financiar general de creştere pe termen lung”, a spus Werner Brandt, CFO al SAP.