Tranzacţia, care a obţinut săptămâna trecută aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA, în schimbul vânzării unor active, va permite Veolia să-şi reducă datoria netă cu aproximativ 1,84 miliarde de dolari. Până la sfârşitul anului Veolia intenţionează să renunţe la active de 5 miliarde de euro (6,4 miliarde de dolari), pentru reducerea datoriei.

Este a doua mare vânzare de active realizată de Veolia, în urma recentei vânzări a diviziei pentru distribuţia de apă din Marea Britanie, pentru 1,5 miliarde de euro.

La sfârşitul lunii martie, compania avea datorii de 15 miliarde de euro şi are ca obiectiv reducerea datoriei sub 12 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2013.

Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti şi are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti. (Sursa: Agerpres)