Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata de catre Deutsche Post AG prin dobandirea controlului unic asupra SC Cargus International SRL.

In urma unei analize, Autoritatea de Concurenta a constatat ca desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate.

De asemenea, Consiliul Concurentei a stabilit ca efectele acestei concentrari economice asupra mediului concurential nu sunt semnificative si acesta operatiune nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante. Astfel, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune, in concordanta cu Legea Concurentei.

Deutsche Post AG este un grup multinational care ofera servicii postale, expres, logistica si financiare. In Romania, Deutsche Post AG este prezent prin trei societati comerciale: DHL International Romania SRL, DHL Logistics SRL si Excel Delamode Logistics SRL, precum si prin SC Cargus Express Curier SRL, societate nou creata ca vehicul pentru aceasta concentrare economica.

SC Cargus International SRL este prezenta pe piata serviciilor postale si pe piata de transport marfa. Cargus International SRL nu detine drept de control asupra altor agenti economici.

Sursa: CC