Așadar, Elena Udrea va rămâne să-și execute pedeapsa în închisoare, după ce magistrații ICCJ au respins contestația de executare în dosarul Gala Bute.
Este decizia momentului pentru Elena Udrea
„CCJ în dosarul nr 2433/1/2022 respinge contestația Elenei Udrea, care rămăne în pușcărie. Detalii soluţie: d.p.23/ Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022.
În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 martie 2023”, se arată în minuta instanței.
Amintim că în același dosar a fost condamnat și Rudel Obreja, sportivul care s-a stins din viață în urmă cu câteva zile.
Anunțul făcut anterior de avocata Elenei Udrea
Amintim că fostul ministru al Turismului a mers astăzi, 20 martie, la Curtea Supremă. Aceasta a fost scoasă din arest pentru judecarea contestației la executarea pedepsei în dosarul Gala Bute.
„Ne așteptăm să câștigăm, respectiv să fie anulată condamnarea doamnei Udrea și formele de executare. Bineînțeles că este afectată, mai ales că Rudel Obreja a fost persoana care nu a cedat presiunilor DNA la momentul respectiv. Nu a dat declarații nereale, așa cum i se solicitase, pentru a o denunța în mod nereal pe doamna Udrea”, a declarat avocata Elenei Udrea, care a mai precizat că fostul ministru al Turismului este afectată de decesul lui Rudel Obreja.
Întrebată de ce a făcut fostul ministru al Turismului acea cerere de recuzare a celor două judecătoare din completul de judecată, avocata a precizat următoarele: „Cele două doamne judecători fuseseră și în completul care judecase contestația în anulare. Având în vedere că în contestația în anulare deja se dezbătuse chestiunea deciziei CCRP și în această chestiune, nu puteau să participe la judecată”.