Fulgy va primi verdictul miercuri, 16 august
Fulgy, pe numele său întreg Manole Dan Constantin Fulgeraş, își va primi miercuri verdictul în dosarul în care s-a dispus ca fiul Clejanilor să fie internat la dezintoxicare. Cazul a fost tergiversat timp de un an, iar peste două zile tânărul va primi hotărârea definitivă de la Tribunalul București.
Anul trecut instanța a decis ca Fulgy să fie internat în „Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri „Sf. Stelian”.
„Declină competenţa de soluţionare a sesizării de înlocuire a măsurii de obligare provizorie la tratament medical, dispusă cu privire la intimatul Manole Dan Constantin Fulgeraş (…) prin încheierea de şedinţă din data de 28.09.2021, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 21488/301/2021/a1.2 al Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti şi menţinută prin sentinţa penală nr. 294/21.04.2022 a Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, nedefinitivă), în favoarea instanţei competente – Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti (instanţă în circumscripţia căreia se află unitatea sanitară Centru de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri 2 sf. Stelian”)”, a hotărât Judecătoria Sectorului 3, în 2022.
Fulgy a fost astfel obligat să își trateze problemele pe care le are din cauza substanțelor interzise. Vă amintim că acesta a fost condamnat cu suspendare pentru tâlhăria comisă asupra unui jurnalist după ce a fost prins drogat la volan.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti de luare a măsurii de siguranţă de obligare provizorie la tratament medical a inculpatului MANOLE DAN CONSTANTIN FULGERAS, propunere formulată prin rechizitoriul nr. 6686/P/2021 din 22.09.2021 înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti sub nr. 21488/301/2021.
Dispune obligarea provizorie a inculpatului MANOLE DAN CONSTANTIN FULGERAS la tratamentul medical prescris de un medic de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. (…) Dacă suspectul sau inculpatul încalcă cu rea-credinţă măsura obligării provizorii la tratament medical, judecătorul (…) dispune (…) internarea medicală provizorie a suspectului sau inculpatului”, a fost decizia judecătorilor.
Cum a ajuns Fulgy în această situație
Potrivit informațiilor din presă, Fulgy a fost oprit de poliție pentru un control de rutină, alcooltestul a ieșit negativ, însă DrugTestul a fost pozitiv pentru o substanță interzisă.
Tânărul a fost luat de către poliție de la locuință și dus la secția 11 din Capitală, după ce ar fi fost reclamat de tatăl lui. Mai apoi, el ar fi fost dus la un spital din Capitală.
La acea vreme, mama sa, Viorica de la Clejani, mărturisea în cadrul unei emisiuni televizate:
„A ajuns lumea să îmi dea mesaje de condoleanțe pe Facebook. Dar se poate așa ceva? Lasă-mă Ioniță să vorbesc că nu mai pot. Lumea ne dorește răul și se bucură atunci când nu ne este bine! Sunt copiii mei și eu îi susțin așa cum sunt. Ăsta e copilul meu. Ce să fac acum, să îl omor? În țara asta nu vrea să mă vadă nimeni bine, dar dacă apari cu lucruri negative, atunci ești văzut și promovat. A greșit și asta e.
Să mă lase toată lumea în pace! Sunt foarte nervoasă și supărată pentru că Fulgy e judecat. Ce a făcut? A luat de la gura cuiva? A luat banii cuiva? Să fie lăsat în pace și el și toată familia mea. Să mă lase Ioniță să vorbesc și eu că sunt mama lui până la urmă”, a mărturisit Viorica de la Clejani.
Se pare că după ce a fost tratat la spitalul românesc, părinții au decis să îl trimită și la o clinică de dezintoxicare din Spania.
Ce drepturi are Fulgy
Potrivit legii, încetarea obligării la tratament medical se poate dispune abia după efectuarea unei expertize medico-legale cu privire la starea de sănătate a persoanei față de care este luată măsura de siguranță, iar magistrații vor lua o decizie doar dacă medicii scriu negru pe alb că persoana vizată și-a revenit în totalitate, relatează RTV.
Totodată, persoana obligată la tratament medical are dreptul de a cere să fie examinată și de un medic de specialitate desemnat de aceasta, ale cărui concluzii sunt înainte instanței.
„După primirea raportului de expertiză medico-legală şi a concluziilor medicului de specialitate, instanţa, în şedinţă publică, ascultă concluziile procurorului, ale persoanei faţă de care este luată măsura de siguranţă şi ale avocatului acesteia, precum şi ale expertului şi medicului desemnat de aceasta, atunci când consideră necesar, şi dispune fie încetarea măsurii obligării la tratament medical, fie internarea medicală”, prevede legea.