Verdictul final vine la sfârșitul lunii martie
Audierile în cazul Simonei Halep s-au încheiat la începutul acestei luni. Ea a trecut prin trei zile de foc în perioada 7-9 februarie, atunci când și-a demonstrat nevinovăția la TAS.
Marea campioană a României așteaptă acum răspunsul tribunalului independent. Americanii au anunțat anterior că sportiva ar putea primi un răspuns la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie cel târziu.
Acum, TAS spune că hotărârea în ceea ce privește decizia în procesul Simonei Halep este în pregătire.
Totuși, nu a fost oferită o dată concretă când aceasta ar putea primi decizia oficială de la TAS.
”În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS, potrivit Fanatik.
Așadar, marea campioana a României mai are de așteptat până când va afla dacă se va reîntoarce pe terenul de tenis mai devreme. Ea speră la o reducere semnificativă a pedepsei.
ITIA a decis să o suspende din tenis pentru o perioadă de 4 ani, dar la TAS a cerut majorare pedepsei.
Cel mai probabil, TAS va veni cu decizia la finalul lunii martie.
Simona Halep cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition
În solicitarea sa legală, Halep cere compensații care depășesc suma de 10 milioane de dolari de la firma canadiană Quantum Nutrition, cunoscută și sub numele comercial Schinoussa Superfoods.
Informațiile dezvăluite în documentele Tribunalului din Manhattan indică faptul că Simona Halep a cerut expres desfășurarea unui proces cu participarea unui juriu:
„Reclamanta cere un proces cu jurați în toate spețele.”
De obicei, în cadrul sistemului judiciar din Statele Unite, litigiile civile sunt frecvent rezolvate prin acorduri între părți în etapa premergătoare judecății. În situația în care nu se ajunge la o înțelegere, dosarul poate fi adus în instanță pentru desfășurarea unui proces.
În SUA, cauzele civile sunt, de cele mai multe ori, soluționate prin înțelegeri la nivelul instanțelor. Dacă nu se ajunge la o înțelegere, atunci dosarul este adus în instanță. Astfel, are loc un proces.