Într-un interviu pentru Capital, senatorul Verestoy a vorbit despre organizarea și planurile noii societăți la care va fi acționar majoritar. ”Important este că am reușit să pornim producția, că avem noi comenzi și perspective pentru dezvoltare. La urma urmei este vorba de crearea a 5.000 de locuri de muncă”, declară Attila Verestoy, menționând că aproximativ 2.000 de muncitori aflați în șomaj tehnic s-au reîntors la locul de muncă, restul posturilor disponibile urmând a fi ocupate în următoarea perioadă.

Deși nu s-a decis încă asupra numelui noii societăți, cu siguranță, inițialele IRS se vor regăși și în denumirea societății. Alături de Atilla Verestoy, în acționariatul firmei vor apărea și băncile la care IRS-ul lui Burci avea datorii. Cele trei fabrici producătoare de vagoane ale lui Cristian Burci (Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal și Meva) au intrat în insolvență, datoriile totale ale companiei către bănci ridicându-se la 120 de milioane de euro. ”Acum datoriile sunt mai mici de jumătate din sumă pentru că băncile și-au transformat o parte din datorii în acțiuni la noua companie”, declară senatorul.

Deși a refuzat să divulge suma tranzacției, Attila Verestoy a declarat că pentru această achiziție s-a folosit de banii încasați din vânzarea acțiunilor deținute la Fondul Proprietatea. Anul trecut, senatorul UDMR a achiziționat un pachet de acțiuni la Fondul Proprietatea, valoarea lor la vremea respectivă fiind de 20 de milioane de lei (circa 4,6 milioane de euro).