Casa de modă Gianni Versace recurge la ultima metodă de reducere a costurilor: concedieri. Astfel, compania italiană va disponibiliza 350 de angajaţi la nivel mondial în încercarea de a scădea cheltuielile pentru a face faţă cererii tot mai mici de produse de lux. Versace a anunţat că intenţionează să aplice concedierile până la jumătatea anului viitor şi vizează revenirea pe profit abia în 2011. Pentru anul în curs compania se aşteaptă la o pierdere operaţională
Casa de modă Gianni Versace recurge la ultima metodă de reducere a costurilor: concedieri. Astfel, compania italiană va disponibiliza 350 de angajaţi la nivel mondial în încercarea de a scădea cheltuielile pentru a face faţă cererii tot mai mici de produse de lux.
Versace a anunţat că intenţionează să aplice concedierile până la jumătatea anului viitor şi vizează revenirea pe profit abia în 2011. Pentru anul în curs compania se aşteaptă la o pierdere operaţională de 30 milioane de euro.
Decizia casei de modă italiene vine la mai puţin de o lună de la anunţul privind ieşirea de pe piaţa din Japonia. La începutul lui octombrie, oficialii Versace au declarat că au închis cele trei magazine din Japonia însă intenţionează să revină pe această piaţă din 2010.
„Magazinele din Japonia nu mai reprezentau imaginea mărcii, iar grupul consideră că este mai avantajos să le închidă şi să pornească de la zero pentru a găsi noi locuri şi canale de distribuţie mai adaptate”, au declarat oficialii companiei italiene într-un comunicat de presă.
Cele trei magazine ale grupului Versace în Japonia din Tokio, Osaka şi Chiba au fost închise între iulie şi septembrie. „Intenţia grupului este de a reveni în 2010 pe piaţa japoneză cu cel puţin un alt magazin”, se mai arată în comunicatul companiei.
Casa de modă Versace este deţinută de Donatella, Santo şi Allegra Versace, respectiv sora, fratele şi nepoata designerului Gianni Versace, fondatorul grupului.