Casa italiană de modă Gianni Versace are în plan lansarea primului său telefon de lux în luna mai a acestui an, potrivit The Wall Street Journal. Modelul creat de designerii italieni va avea un preţ de peste 3.500 de euro şi va concura cu alte telefoane de lux semnate de Dior sau Prada.

Terminalul a fost creat de Donatella Versace, designerul casei Versace, împreună cu ModelLabs Group, o firmă franceză care se implică în producerea de telefoane mobile şi pentru casa de modă Christian Dior.

„În urmă cu ceva timp brandurile de renume nici măcar nu se gândeau că vor exista terminale mobile de lux”, a declarat Stephane Bohbot, directorul executiv al Model Lab. „Acum, companiile de lux au devenit interesate de astfel de terminale şi au înţeles că le pot crea în serie limitată şi pentru anumite categorii de consumatori”, a mai adăugat acesta.

Bohbot a mai declarat că telefonul Versace va avea un preţ mai mare decât al terminalelor Dior lansate în 2008 şi care costau 3.500 de euro.

Telefonul casei de mosă italiene va fi scos la vânzare din luna mai în boutiqurile brandului şi în magazinele de bijuterii şi ceasuri de lux.  Premiera dispozitivului va avea loc însă săptămâna viitoare la prezentarea de moda Haute Couture din Paris.

Casa de modă Versace este deţinută de Donatella, Santo şi Allegra Versace, respectiv sora, fratele şi nepoata designerului Gianni Versace, fondatorul grupului.