În decursul acestei luni, prin cele patru ieftiniri, preţul unui litru de benzină Standard 95 a scăzut cu 20 de bani, de la 5,86 de lei, cât era la finele lunii mai, la 5,66 de lei în prezent, la staţia Mihai Eminescu din Bucureşti, benzinărie monitorizată de Capital pentru preţurile practicate de OMV Petrom.
În aceeaşi perioadă, motorina comercializată de OMV Petrom s-a ieftinit cu 21 de bani, de la 5,99 de lei la 5,78 de lei.

OMV Petrom, cea mai mare companie de pe piaţa românească după numărul de staţii, a modificat preţurile la ora 0:00, aplicând o ieftinire de opt bani la sortimentele de benzină, respectiv de şase bani la motorină.
O altă companie care a redus, astăzi, preţurile este Lukoil România, a treia companie după criteriul menţionat mai sus. Sortimentele de benzină comercializate de companie s-au ieftinit de la finele lunii trecute şi până în prezent cu 21 de bani.

Astfel, un litru de benzină EuroLuk 95 costă în prezent 5,6 lei, faţă de 5,81 lei, cât era la finele lunii trecute. Sortimentul Ecto 98 are un preţ de referinţă de 6,21 de lei, faţă de 6,42 de lei, preţ afişat de companie în a doua parte a lunii mai. Ultima modificare efectuată de Lukoil este de 11 bani, în cazul benzinei, conform site-ului companiei. Doar că Lukoil a redus preţurile cu trei bani în urmă cu o săptămână, conform monitorizării Capital, astfel că reducerea efectuată astăzi este de opt bani, identică cu cea realizată de OMV Petrom.

La cele două tipuri de motorină comercializată de Lukoil, preţurile au scăzut cu şase bani, conform monitorizării Capital. Dacă ne luăm după datele afişate pe site-ul Lukoil, ieftinirea este de 11 bani la sortimentul Euro L Diesel, respectiv de 10 bani la motorina Ecto Super.

Evoluţia preţurilor este influenţată de mai mulţi factori printre care cotaţia ţiţeiului, cotaţia produselor petroliere etc.
De la începutul lunii şi până în prezent cotaţia ţiţeiului brent a scăzut cu 10 dolari/baril, de la 102 dolari la 92 de dolari.