“Adolescenţii sunt printre cele mai în temă persoane privind social media, şi fie că este vorba despre implicarea civică, activism sau pur şi simplu de a-şi împărtăşi gândurile despre un nou film, ei vor să se facă auziţi”, conform unei postări pe blogul Facebook. “Astfel, începând de azi, tinerii între 13 şi 17 ani vor putea să posteze în mod public pe Facebook”, se mai precizează în anunţ.

Înainte de această decizie, adolescenţii putea să posteze comentarii, fotografii şi alte materiale digitale, însă doar cu prietenii lor direcţi şi cu prietenii acestor prieteni de pe reţeaua de socializare.

Această schimbare le oferă adolescenţilor şi posibilitatea să-şi activeze şi funcţia “Follow”, care le permite ca materialele şi comentariile postate să apară direct în News Feeds.

“Deşi doar un mic procent din adolescenţii care folosesc Facebook ar putea alege să posteze în mod public, acest update le oferă acum posibilitatea de a fi mai vizibili, la fel ca în cazul altor servicii de social media. De asemenea, căutăm noi modalităţi de a îmbunătăţi modul în care adolescenţii folosesc mesaje pentru a lua legătura cu persoane pe care le cunosc”, se mai precizează pe blogul Facebook.

Vechile setări de siguranţă ale conturilor adolescenţilor rămân însă activate, în cazul în care nu vor fi modificate de deţinătorul contului. “Noi tratăm foarte serios problema siguranţei adolescenţilor, aşa că aceştia vor primi încă un avertisment atunci când vor alege să poată să dea share în mod public. Atunci când un adolescent alege “Public” în sectorul de delimitare a audienţei postărilor sale, el va primi un mesaj prin care i se aminteşte că toate acele postări vor putea fi văzute de toată lumea, nu doar de persoanele pe care le cunoaşte, şi va avea opţiunea de a restricţiona din nou nivelul de vizibilitate” al postărilor sale, conform mesajului. AGERPRES