Așadar, Adrian Veştea a spus că oportunităţile financiare de astăzi nu au existat niciodată în România. Declarația ministrului a venit după o întâlnire cu primarii UAT-urilor din judeţul Vrancea, care a avut loc joi, la Focșani.
De asemenea, ministrul a spus că oricine poate să implementeze proiecte la nivelul UAT-urilor cu bani atât din programele naţionale, cât şi din proiectele cu fonduri europene.
Adrian Veştea vine cu vești bune pentru România
„Oportunităţile pe care le avem astăzi nu au existat niciodată în România. Cred că oricine poate să implementeze proiecte la nivelul UAT-urilor cu bani atât din programele naţionale, cât şi din proiectele cu fonduri europene. Sunt investiţii care ajung în comunităţile din România şi astăzi putem spune că avem cea mai mare resursă financiară pentru a putea să implementăm aceste proiecte. Toate aceste lucruri vin cu eforturi, neajunsuri, fel şi fel de stări nervoase, dar convingerea mea e că le vom duce la bun sfârşit. România, după acest exerciţiu financiar, va arăta mult mai bine şi va avea oportunitatea de a implementa şi mai multe proiecte”, a spus Adrian Veştea.
Potrivit ministrului, pe programele PNDL I şi PNDL II a existat o alocare de 1,322 miliarde lei, la nivelul judeţului Vrancea. În total, au fost contractate 300 de proiecte. Suma implementată a fost de 1,110 miliarde lei până în momentul de față.
Din cele 300 de obiective finanţate, 165 sunt deja finanţate şi au procese verbale de recepţie. Simultan, alte 135 de proiecte sunt la circa 90% din buget deja implementat.
Vor ajunge 1,179 miliarde lei în Vrancea prin programul „Anghel Saligny”
Acesta a spus și că vor ajunge 1,179 miliarde lei în Vrancea prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Este vorba despre 104 proiecte, dintre care 57 de contracte sunt semnate. Mai mult, a fost deja contractată o sumă de peste 558 milioane lei.
Tot în cadrul PNI Anghel Saligny, săptămâna trecută a fost semnat un ordin de ministru care priveşte reţelele de gaze. Astfel, un ADI cu trei UAT-uri, precum şi localităţile Focşani, Dumbrăveni, Garoafa, Odobeşti, Tătăranu, Ţifeşti şi Vânători vor putea extinde reţeaua de gaze, valoarea proiectelor fiind de 193,43 milioane lei.
Prin PNRR, în Vrancea au fost semnate până la acest moment 146 de contracte. Valoarea acestora este de 424,89 milioane lei. Obiectivele se află deja în implementare sau în diferite stadii de derulare a procedurilor de achiziţie.
Tot în Vrancea mai sunt implementate diverse proiecte cu fonduri guvernamentale sau europene.Acestea ţin de Agenţia Naţională pentru Locuinţe sau de Cadastru.