Veste majoră pentru întreaga României. Premierul Florin Cîțu a anunțat chiar acum. Potrivit acestuia, noi spitale urmează să fie construite în întreaga țară. De unde va avea România bani și care este planul Guvernului?
Premierul Florin Cîțu își dorește investiții majore în România și totodată, ține la siguranța românilor, mai ales în contextul epidemiologic în care ne aflăm în prezent.
Astfel, potrivit acestuia, România poate construi spitale cu bani europeni, însă există o singură condiție. Mai exact, noile construcții trebuie finalizate până în 2026. În ceea ce privește sumele necesare, premierul precizează că acești bani pot fi accesați prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR), iar coaliție de guvernare PNL-USR-UDMR își dorește să construiască spitale noi.
Totodată, Florin Cîțu a mai adăugat că nimeni nu a mai construit până acum spitale noi în România de la revoluție.
”Cel mai important lucru, și sigur va rămâne emblema, ștampila, eticheta acestui Guvern: dorim să construim spitale noi. Nimeni nu a mai făcut acest lucru în 30 de ani de zile.
Vom merge să facem acest lucru și veți vedea că în acest PNRR sunt alocate sume considerabile pentru construcția de spitale noi.” – a declarat Cîțu la o dezbatere organizată de Consiliul Judeţean Vrancea.
Spitalele vor fi gata în cinci ani?
Condiția impusă este însă ca noile spitale să fie gata până în 2026. În acest context, premierul a făcut un apel la toți cei care au proiecte de spitale noi care pot fi finalizate în următorii cinci ani, să fie incluse în acest plan de reconstrucție.
”Asta este singura condiție pe care trebuie să o îndeplinim, ca spitalele pe care le vom face să fie finalizate până în 2026. Deci să poată să fie finalizate până în 2026. Și de aceea îi rog pe toți ceilalți care au proiecte de spitale noi în comunitățile lor, dacă pot fi finalizate până în 2026 trebuie incluse în acest plan de reconstrucție și reziliență”, a spus prim-ministrul.
De menționat este faptul că, în urmă cu câteva zile, premierul Cîțu a anunțat faptul că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este în elaborare, fiind la nivel de draft. Potrivit premierului, în actuala formă, pentru Educaţie sunt alocate fonduri reprezentând 9% din bugetul PNRR, iar pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro.