Virgil Popescu vine cu vești bune! Aproximativ 90% din populația României beneficiază de o nouă schemă
Așadar, Virgil Popescu a explicat pe pagina sa de socializare că aproximativ 90% din populația României beneficiază în momentul de față de această schemă.
„Ordinul comun cu ministerul Muncii și Finanțelor pentru aprobarea procedurii și termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, a documentelor în baza cărora se realizează decontarea precum și a altor măsuri necesare aplicării prevederilor OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial.
Aproximativ 90% din populația României beneficiază în prezent de această schemă. Mai mult chiar, începând cu data de 1 februarie până la sfârșitul lunii martie beneficiază de schema de compensare toți consumatorii noncasnici cu excepția marilor consumatori de energie.
IMPORTANT: Sumele rezultate din aplicarea schemei de compensare pentru clienții finali prevăzuți la art. 7 (lista poate fi citită în ordin) se comunică de către furnizori Ministerului Energiei în termen de 15 zile de la încheierea lunii calendaristice, pentru care se solicită decontarea sumelor compensate și evidențiate în facturile emise de furnizor atât pentru consumul aferent lunii calendaristice, cât și pentru orice regularizări realizate potrivit legii evidențiate în facturile emise de furnizor, aferente perioadei de aplicare a ordonanței de urgență în vederea decontării lunare a acestora”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.
Cooperarea trebuie promovată ca principiu de bază al politicilor energetice
Anterior, acesta a scris că actuala criză energetică „ne-a învățat că trebuie să lucrăm împreună și să promovăm cooperarea ca principiu de bază al politicilor energetice”.
„Astăzi particip la simpozionul IEA-IEF-OPEC privind perspectivele energetice, care se organizează la Riad, Arabia Saudită. La masă rotundă ministerială am susținut un discurs și am transmis că dialogul ce îl vom purta ne oferă oportunitatea de a aborda probleme de interes comun, de a face schimb de informații, de a revizui și explora noi domenii de cooperare în sectorul energetic. Actuala criză energetică cred că ne-a învățat că trebuie să lucrăm împreună și să promovăm cooperarea ca principiu de bază al politicilor energetice. Viitorul energetic depinde de deciziile pe care le luăm astăzi, cu scopul de a ne proteja cetățenii, de a avea o economie inovatoare și sustenabilitate pe termen lung.