‘Guvernul a adoptat această Hotărâre prin care, în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport, proiectele majore finanţate de la bugetul de stat care nu au fost încă aprobate de Comisie sunt considerate eligibile, se pot autoriza/certifica şi se rambursează din Program, dacă a fost emis ordinul de aprobare a proiectului major.
Acest fapt va permite realizarea de venituri la bugetul de stat mai rapid decât în prezent’, se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei, având în vedere că, în teorie, există posibilitatea respingerii proiectului de către CE, în HG s-a introdus un prag de 50% din valoarea eligibilă ce poate fi decontată până la emiterea deciziei de către CE. Comunicatul precizează că Autoritatea de Management pentru POS-T nu a avut până în prezent vreun proiect major refuzat de CE.

Hotărârea modifică şi completează Hotărârea Guvernului nr.759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale. AGERPRES