Deși bancomatele din ziua de azi sunt extrem de performante și dotate cu sisteme de securitate, hoții tot găsesc anumite metode prin care vă pot fura banii de pe card.

Astfel, într-un mic moment de neatenție riscați să vă pierdeți toți banii pe care îi aveți. Iată la ce trebuie să fiți extrem de atenți.

Atenție la tastatura bancomatului

Atunci când mergeți să scoateți bani de la bancomat trebuie să verificați tastatura aparatului, deoarece hoții pot atașa o dublură cu ajutorul căreia pot copia datele tale bancare și îți pot accesa banii din cont.

Mișcă tastatura în sus și în lateral. O tastatură normală și sigură a ATM-ului nu ar trebui să se miște.

Alte metode prin care hoții vă pot fura bani

Tastatura dublă nu este singura metodă folosită de escroci. Ei mai folosesc și alte metode de fraudă, cum ar fi skimming-ul sau jackpotting-ul.

Skimming-ul este o metodă de fraudă prin care hoții așează deasupra cardurilor un dispozitiv skimmer folosit pentru înregistrarea PIN-ului. Hoții folosesc o cameră ascunsă și copiază datele cardului tău.

Jackpotting-ul este o metodă prin care escrocii instalează software-ul aparatului sau înlocuiesc hardware-ul. Această metodă este asemănător cu înșelătoria retragerii banilor.

Tot mai mulți oameni optează pentru plata cash

Având în vedere creșterea fără precedent a prețurilor din ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane preferă să opteze pentru plata cash, astfel încât să țină o evidență strică a cheltuielilor.

Astfel, plata cu cardul a început să fi utilizată din ce în ce mai rar, arată o cercetare realizată de BBC. Aceste cifre sunt confirmate și de faptul că, potrivit analizei BBC, în Marea Britanie, oficiile poștale au gestionat 801 de milioane de lire sterline în retrageri personale de numerar în iulie 2022.

Aceasta cea mai mare sumă din ultimii cinci ani, de când se fac înregistrări și este totodată și cu peste 20% față de anul precedent.

Datele centralizate de BBC mai arată că prețurile continuă să crească mai repede decât cu ani în urmă, iar populația resimte o presiune fără precedent.

Doar în luna iulie, în total, 3,32 miliarde de lire sterline în numerar au fost depuse și retrase la ghișeele oficiilor poștale, adică cu 100 de milioane de lire sterline mai mult decât în ​​iunie.

Referitor la retragerile de numerar, acestea au crescut cu aproape 8% de la o lună la lună și cu peste 20% de la an la an. Datele prezentate mai arată că în luna iulie a fost înregistrată cea mai mare sumă retrasă din ultimii cinci ani de zile.

Este vorba despre 801 de milioane de lire sterline în retrageri personale de numerar.