Fostul ministru al Turismului a primit o veste proastă după ce a depus două contestații în dosarul Gala Bute. Elena Udrea mai are de așteptat până la eliberare, deoarece judecătorii au amânat până în noiembrie pronunțarea.
Veste cruntă pentru Elena Udrea! Mai are de așteptat. Curtea Supremă a decis
Chiar și așa, Elena Udrea mai are o șansă. Înalta Curte o să se pronunțe în ziua de 25 octombrie legat de modul în care ar trebui să fie aplicată decizia Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la prescripție.
În cazul în care va fi o decizie favorabilă, Elena Udrea și alți condamnați care au săvârșit fapte acum mai bine de 10 ani ar putea să scape de după gratii, notează evz.ro
Amintim că Elena Udrea fost condamnată în dosarul Gala Bute la 6 ani de închisoare. Fostul ministru a fost prins în Costa Rica și încarcerată câteva luni pentru a fi extrădată.
Mai apoi, în decembrie 2018, CCR a stabilit că acel complet care a condamnat-o era nelegal constituit, iar decizia a fost anulată.
Cum ar putea ieși Elena Udrea din închisoare?
Fostul ministru al Turismului a încercat să primească dreptul de a ieși din închisoare pentru a fi alături de fiica sa, Eva, atunci când aceasta a împlinit vârsta de 4 ani, însă penitenciarul pentru femei de la Târgșor nu i-a îndeplinit dorința.
Ea nu este singura persoană publică închisă care cere permisiune de a ieși din anumite motive, iar cel mai cunoscut pentru că a pornit un adevărat scandal din această cauză este Gigi Becali.
Totuși, există și situații în care instanța de judecată a acordat permisiunea de a ieși din închisoare, doar atunci când era vorba de vreo situație importantă, așa cum a fost în cazul lui Rudel Obreja, fostul boxer și președinte al Federației Române de Box, cel care a fost condamnat în același dosar cu Elena Udrea.
Acesta a primit permisiunea de a părăsi închisoarea, după ce s-a confruntat cu mai multe dureri în zona abdomenului, dureri care au devenit din ce în ce mai dese. Odată dus la spital, acolo a fost diagnosticat cu cancer de pancreas.
„Recompensele se acordă de către comisia constituită la nivelul penitenciarului, la propunerea personalului care desfășoară activități directe cu persoanele private de libertate, cu avizul șefului de secție. În cazul recompenselor cu permisiunea de ieșire din penitenciar cu o durata mai mare de 24 ore, acestea se acordă de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei constituite la nivelul locului de deținere. Recompensele se acordă, de regulă, în mod gradual, asigurându-se accesul persoanelor private de libertate la toate tipurile de recompense”, a precizat Autoritatea Națională a Penitenciarelor pentru impact.ro