Lovitură totală pentru pensionari! Ar putea fi ultima creștere din următorii 50 de ani. Marcel Ciolacu avertizează
Așadar, Marcel Ciolacu a vorbit despre măsurile prevăzute în PNRR și creșterile de care vor beneficia pensionarii în următoarea perioadă. Conform președintelui PSD, ar putea urma ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani.
„Este posibil, dar eu cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR. Nu e o speranţă, e o discuţie avută de către domnul prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii şi cu comisarul Schmit, mie mi-a transmis că e o aberaţie să fie trecut 9,4.
Cu adevărat, dacă vom avea o criză economică, o recesiune, nu avem o creştere a PIB-ului nominală, este posibil, dacă nu se îndepărtează acest 9,4, să avem ultima creştere de pensii. Mai avem o marjă foarte mică, de până în 12 la sută pentru următorii 50 de ani”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi 24.
Marcel Ciolacu spune că ar putea urma o recesiune în România
De asemenea, Marcel Ciolacu a spus și că ar trebui „să fim prevăzători, sustenabili și predictibili pe perioada următoare” cu privire la o eventuală recesiune în România.
„În Uniunea Europeană sunt semne de încetinire a producției. O eventuală recesiune tehnică. Este un avertisment pe care noi trebuie să îl luăm în considerare, de aceea am și avut întotdeauna dialogul cu domnul prim-ministru, Nicolae Ciucă. Trebuie să fim prevăzători, sustenabili și predictibili pe perioada următoare. Cred că asta așteptați și dumneavoastră și așteaptă și românii”, a completat Marcel Ciolacu.
Un român din trei va avea vârsta de peste 65 de ani în anul 2060
Potrivit celor mai recente date din România, un român din trei va avea vârsta de peste 65 de ani în anul 2060. Statistica este una îngrijorătoare dacă ne uităm la faptul că, în urmă cu șapte ani, un român din cinci are peste 65 de ani.
Totodată, aceeași statistică arată că numărul românilor care vor ieși la pensie în 2070 va fi cu aproape 10 procente mai ridicat decât cel din prezent. La data de 1 ianuarie 2022, pensia medie era de aproximativ 1.600 de lei, în timp ce pensia minimă era de 1.000 de lei. Anterior acestei date, pensia era de 800 de lei.
Totuși, în următorii 40 de ani, pensiile ar urma să crească, ceea ce ridică multe semne de întrebare cu privire la aceste venituri și la cine le va produce, în contextul în care unii români ar urma să beneficieze de aceste sume pentru o perioadă mai lungă de timp, arată statistica.