Undă de șoc direct de la Moscova! Anunțul venit chiar acum: Acest lucru va duce la …

Președintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a precizat că livrările occidentale de armament către Ucraina, care ar amenința teritoriile Rusiei, vor determina o catastrofă globală.

Considerat un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, el a mai precizat că livrările occidentale de armament vor face ca argumentele împotriva utilizării armelor de distrugere în masă să nu mai fie valabile.

„Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi civili în oraşe şi vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile noastre, aşa cum ameninţă, acest lucru va duce la măsuri de represalii folosind arme mai puternice”, a declarat Viaceslav Volodin într-o postare pe Telegram.

Nu în ultimul rând, el a mai spus că  aceste state nu s-au confruntat cu o amenințare la adresa securității cetățenilor lor.

”Argumentele conform cărora puterile nucleare nu au folosit anterior arme de distrugere în masă în conflicte locale nu mai sunt sustenabile. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care există o ameninţare la adresa securităţii cetăţenilor lor şi a integrităţii teritoriale a ţării”, a spus acesta.

Potrivit președintelui Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin ”livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală”.

Declarațiile președintelui Dumei de Stat au venit în contextul în care fostul președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a făcut amenințări similare.

Rusia nu va ezita să folosească arme nucleare

Sugerând că Rusia nu va ezita să folosească arme nucleare în acest conflict, Volodin a afirmat că securitatea poporului său și integritatea sa teritorială sunt amenințate.

Aproximativ 50 de miniștri ai apărării și înalți oficiali din țările occidentale au participat vineri la reuniunea Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei de la baza aeriană Ramstein din Germania, unde aliații Kievului au promis un sprijin militar suplimentar pentru țara aflată în conflict, dar nu au reușit să aplaneze diviziunile privind trimiterea de tancuri de luptă.