Anunțul momentului pentru românii care stau la casă! Rămâi imediat fără bani în portofel. Hoții au găsit noi metode de a păcăli oamenii. Iată la ce trebuie să fiți atenți dacă stați la casă.
Hoții au început să atace românii care stau la casă
De ceva vreme, românii care locuiesc în Ilfov se confruntă cu escroci care au găsit metode noi pentru a le lua banii. Mai mulți oameni au depus plângere la poliție, după ce au fost păcăliți. De exemplu, un om a fost păcălit că are acoperișul stricat și are nevoie de reparații. La finalul lucrării, așa-zișii muncitori i-au cerut dublu față de suma stabilită inițial, apoi au început să îl amenințe.
Escrocii l-au abordat pe omul respectiv chiar în fața casei sale. I-au spus direct că are probleme cu acoperișul, probleme care se văd din stradă, și s-au oferit să îl ajute în schimbul unei sume de bani.
„Au folosit tot felul de elemente care au făcut-o să pară veridică, adică mi-au spus despre vecina care construiește casa din spate, mi-au spus despre vecinul din casa de alături de mine și că soția lui ar fi fost însărcinată vara asta, ceea ce era adevărat… Adică știau tot felul de elemente, care au dat o oarecare veridicitatea poveștii. Două aveau și salopete, deci au știut ce să folosească, ca să dea o aparență de oameni care lucrează în domeniu.
Am scris împreună, câți metri liniari, cât costă un metru de lucrare, am ajuns la un preț comun de 2.500 de lei, un preț mare, dar era o zi cu soare și o zi cu soare în care mi-am zis că uite, Dumnezeu vrea să rezolv eu toate problemele pe care le am eu cu acoperișul, și s-au apucat de lucrare”, a povestit acel om în cadrul unui interviu acordat pentru Digi24.
După ce au terminat „lucrările”, hoții au dublat prețul stabilit inițial, iar când au văzut că omul respectiv nu este de acord să le dea câți bani vor, au început să îl amenințe. În final, acesta a cedat presiunii și le-a dat 6.000 de lei.
„Argumente de genul ”Ești cu familia în casă și e păcat să ne certăm, noi suntem mereu în zonă și nu vrem să fim supărați unii cu alții” și alte lucruri de genul acesta. Recunosc că am făcut greșeala și am cedat presiunilor”, a declarat victima.
„Metoda acoperișului” se folosește în toată țara
Atenție! „Metoda acoperișului” se folosește în toată țara, de aceea este bine să discutați doar cu firme specializate, nu cu orice străin.
„Să efectuați reparații la locuință doar cu firme specializate, în baza unui contract, și să vă informați înaintea contactării despre istoricul acestora. Dacă vă considerați înșelați sau v-au fost sustrase bunuri, sesizați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați 112.
Numai anul acesta, în județul Ilfov, au fost înregistrate 8 sesizări de la persoane care au fost înșelate prin metoda „Accidentul”, „Acoperișul” sau metoda „Apă-canal””, a explicat Dan Octavian, un reprezentant al Poliției Române.