Noul program de răscumpărare de acţiuni al Microsoft nu are o dată de expirare şi înlocuieşte precedentul program de 40 miliarde de dolari, care expira în 30 septembrie, anunţă Agerpres.

În predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a bursei de la New York, acţiunile companiei au crescut cu aproximativ 2%, la 33,36 dolari.

Directorul financiar al Microsoft, Amy Hood, a declarat că deciziile aprobate marţi reflectă angajamentul continuu al companiei de a returna bani acţionarilor.

În 3 septembrie Microsoft a anunţat că va prelua operaţiunile de producţie de telefoane mobile şi servicii ale Nokia Oyj pentru 5,44 miliarde de euro (7,2 miliarde de dolari), tranzacţie în urma căreia grupul finlandez va ieşi dintr-un domeniu de activitate în care odată era lider mondial în timp ce producătorul programelor de operare Windows intră pe piaţa hardware pentru a-şi creşte veniturile.

Microsoft va plăti 3,79 de miliarde pentru divizia Nokia care se ocupă de producţia de telefoane mobile, inclusiv linia de producţie a smartphone-urilor Lumia, diferenţa de 1,65 de miliarde corespunzând drepturilor de utilizare a licenţelor de fabricaţie Nokia pentru 10 ani. Compania americană are opţiunea ca ulterior să le achiziţioneze definitiv.

Tranzacţia ar urma să se încheie în primul trimestru al anului următor, în funcţie de aprobarea acţionarilor şi a organismelor de reglementare. După aprobarea tranzacţiei, mai mulţi directori de la Nokia, inclusiv directorul general Stephen Elop, se vor transfera la Microsoft.

Microsoft are dificultăţi în condiţiile în care consumatorii migrează de la computere personale care utilizează sistemul de operare Windows la dispozitive mobile. La rândul său, Nokia se confruntă cu dificultăţi ca urmare a cererii slabe pentru telefoanele sale mobile pe fondul concurenţei cu telefoanele mobile marca Apple Inc. şi cu producătorii care utilizează sistemul de operare Android.