Îndrăgita interpretă Silvia Dumitrescu a suferit un adevărat șoc în urma decesului mamei sale. Impactul emoțional a fost atât de puternic, încât nu a putut să facă față situației fără ajutorul calmantelor. De asemenea, din această cauză, s-a declanșat și o boală. Despre ce este vorba mai exact?
Șoc puternic pentru Silvia Dumitrescu
Artista Silvia Dumitrescu a fost diagnosticată cu tiroidită autoimună Hashimoto. Boala s-a declanșat după moartea mamei sale, care a suferit de cancer la sân. Tragicul eveniment a fost un șoc emoțional puternic pentru artistă.
Vreme de ani de zile ea a făcut analize și investigații pentru boala de care suferă. De asemenea, afecțiunea a avut un impact serios asupra ei, mai ales în ceea ce privește silueta.
„Când a murit mama mea, eu am stat numai pe calmante și toți mă luau de lângă ea și mă duceau în altă parte, să nu mi se facă rău. La înmormântare nici nu știu cum a fost. Eram acolo, dar nu îmi amintesc nimic. Îl întrebam pe fratele meu cine a fost.
Printre alții, am aflat că au fost și Monica Anghel, Laura Stoica, Dana Bartzer și Dan Craimerman (Dana și Dan sunt nașii de botez ai lui Iulian)”, a declarat artista pentru Viva.
Silvia Dumitrescu a spus că a urmat tratamente pentru tiroidită Hashimoto și că a căutat ajutor medical în Germania.
Din păcate, această afecțiune nu are vindecare definitivă, dar poate fi gestionată prin medicație și schimbări ale stilului de viață.
Boala i-a dat viața peste cap
„În urma pierderii mamei mele – a murit la 59 de ani, de cancer, când băiețelul meu avea 10 luni – am avut un șoc emoțional atât de puternic, încât m-am îmbolnăvit. Am fost la un doctor endocrinolog și am aflat că am noduli pe tiroidă și hipotiroidie.
Iar după niște ani, când niciun tratament nu mă mai salva, am mers în Germania, la o doctoriță care mi-a dat diagnosticul de Tiroidită Autoimună Hashimoto.
Am înțeles atunci că silueta mea va avea tot timpul de suferit, că voi avea o lipsă permanentă de anumite vitamine, că voi obosi mai ușor și că starea mea emoțională va avea de suferit (atacuri de panică, stare de agitație, nervozitate, palpitații)”, a mărturisit Silvia Dumitrescu.
Această afecțiune necesită îngrijire medicală pe termen lung și poate avea un impact semnificativ asupra sănătății și stării de bine a persoanei afectate.
Dacă se ajunge la tratament medicamentos, probabil că bolnavul va fi nevoit să-l urmeze pentru tot restul vieții.