Astăzi este ultima zi în care vă puteți înscrie pentru Start-up Nation Diaspora

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a anunțat astăzi, 3 septembrie 2022, că „românii din Diaspora care decid să revină în ţară şi să înceapă o afacere prin intermediul programului Start-up Nation Diaspora pot obține finanțare de până la 200.000 lei pentru investiţii în echipamente, utilaje, sisteme regenerabile de energie, etc. Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, astăzi (3 septembrie 2022) fiind ultima zi de depunere a proiectelor.” Mai aveți timp să vă înscrieți până la ora 20:00!

„Le mulțumesc tuturor românilor din Diaspora care au ales să aplice în cadrul Pilonului II Start-Up Nation – Diaspora şi care, astfel, au hotărât să înceapă o afacere aici, acasă. Antreprenoriatul românesc este mereu deschis în fața unor noi idei, concepte şi perspective, inspirate inclusiv de modelele cunoscute în afara granițelor.

Prin infuzia de capital, în valoare maximă 200.000 lei/beneficiar, ne dorim să promovăm tot mai mult curajul şi iniţiativa! Celor care încă nu s-au înscris, le amintesc că mai au doar câteva ore la dispoziție! Apelul se închide astăzi, la ora 20:00”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

A fost majorat bugetul pentru Programul Start-Up Nation 2022 – Pilonul II Diaspora

Cu puțin timp în urmă, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a anunțat că a majorat bugetul alocat pentru Programul Start-Up Nation 2022 – Pilonul II Diaspora până la 200.000.000 lei.

El se adresează cetățenilor români care vor să își deschidă o afacere în România, având, astfel, oportunitatea de a transpune experiența lor din alte state în folosul dezvoltării localităților din țara noastră. Potrivit PNL Diaspora, pentru programul START – UP NATION 2022 PILONUL II – DIASPORA pot aplica:

  • cetățenii români care au avut domiciliul/rezidența în alt stat în cel puțin ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în acest proiect (ordinul nr. 500/2016 privind documentele care atestă reședința în străinătate, publicat în Monitorul Oficial nr. 223/25 martie 2016) și care au deschis deja o afacere în România, după 1.01.2020;
  • cetățenii români care au avut domiciliul/rezidența în alt stat în cel puțin ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în acest proiect și care vor să își deschidă o afacere în România;

Atenție! Pentru a putea obține finanțarea maximă, de până la 200.000 lei, firmele candidate vor crea două locuri de muncă, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Înscrierea în acest program se realizează online, prin crearea unui cont de utilizator pe platforma online: https://granturi.imm.gov.ro/#/home.

Toate informațiile referitoare la accesarea acestor fonduri se găsesc aici: