Măsurile nu sunt dorite, însă, nici de democraţi nici de republicani şi, potrivit unor experţi, ar putea împinge economia americană în recesiune.
Preşedintele Barack Obama spune că a avut o discuţie constructivă, ieri, cu liderii din Senat şi Camera Reprezentanţilor. "A venit momentul pentru a acţiona fără întârziere", a adăugat Obama, care a mai spus că oamenii de rând nu înţeleg de ce politicienii nu reuşesc să bată palma, informează Rador.

“Sunt oarecum optimist că se poate ajunge la un acord. Nimeni nu va primi 100% din ce vrea, dar haideţi să ne asigurăm că familiile din clasa de mijloc, economia americană şi de fapt economia mondială nu vor fi afectate în mod negativ pentru că oamenii nu-şi pot face treaba”, a spus Obama.

Principalele divergenţe între democraţi şi republicani sunt legate de creşterea taxelor pentru americanii bogaţi, mai precis de la ce prag, de la ce câştig anual să fie majorate cotele şi din ce domenii să se facă tăieri de cheltuieli bugetare. Ar fi vorba de un pachet de măsuri care să le înlocuiască pe cele care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie sau măcar pe o parte dintre acestea. Acum mingea este la Senat, iar liderii ambelor partide de la nivelul acestei camere a Congresului american lucrează la parafarea unei înţelegeri. Dacă negocierile vor eşua, democraţii ar urma să introducă în Senat un proiect legislativ bazat pe propunerile preşedintelui, prin care taxele pentru americanii de rând să nu crească.

Sursa: Rador