Pandemia de COVID-19 face ravagii în România. Potrivit bilanțului de ieri, 19 octombrie, țara noastră este cea mai afectată din Uniunea Europeană. Astfel, în România au murit în cea mai neagră zi a pandemiei la fel de mulți bolnavi COVID ca în toate celelalte țări ale Uniunii Europene la un loc.
Potrivit bilanțului de ieri, 19 octombrie, în România au murit în cea mai neagră zi a pandemiei la fel de mulți bolnavi COVID ca în toate celelalte țări ale Uniunii Europene la un loc.
România a raportat marți 574 de decese din cauza COVID.
561 dintre acestea au avut loc în ultimele 24 de ore, iar alte 13 sunt mai vechi decât acest interval, dar abia ieri au fost incluse în raport.
Prin comparație, toate celelalte 26 de state membre UE au raportat 571 de decese din cauza COVID la un loc, potrivit Worldometers.
Cele mai multe decese după România, a raportat Bulgaria, un număr de 124, care, alături de țara noastră, se află la coada clasamentului european în ceea ce privește vaccinarea.
Alte țări cu un număr mai mare de decese, dar departe de România sunt Polonia, 64, Italia, 53 și Franța cu 49.
Sunt și țări care au raportat mai puțin de zece morți în 24 de ore, de exemplu Cehia ,8, Danemarca, 2, Estonia, 6, sau Slovenia, 4.
Bilanț COVID, miercuri
Pentru ziua de miercuri autoritățile au anunțat 17.158 de noi cazuri de coronavirus, iar ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, avertizează că încă nu am atins vâful valului.
Spitalele sunt în pragul colapsului din cauza numărului mare de pacienți COVID, iar secțiile ATI sunt pline și nu fac față bolnavilor în stare gravă.
Situația de la noi din țară a alarmat și Organizația Mondială a Sănătății, care a trimis în România un reprezentant, pentru a evalua și oferi soluții pentru ieșirea din criza sanitară.
Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, la ora 17:30, o ședință la Palatul Cotroceni, la care vor participa responsabilii guvernamentali, pentru a găsi soluții la criza COVID din România.
La întâlnire participă premierul Florin Cîțu, ministrul sănătății Attila Cseke, ministrul de interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat, directoarea Centrului Național de Supaveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.