Veste tristă despre Cornel Dinu! Fostul fotbalist și antrenor a dezvăluit că se confruntă cu probleme destul de serioase de sănătate. De ceva vreme, acestea nu îl mai lasă să doarmă.
Cornel Dinu nu poate dormi din cauza coxartrozei
Cornel Dinu a spus că nu se poate odihni din cauza coxartorzei, o boală care, în general, afectează persoanele de peste 50 de ani. Fostul fotbalist a făcut însă haz de necaz și s-a comparat cu „Peneș Curcanul”, un erou de război care a plecat pe front chiar și la o vârstă înaintată.
”Eu nu dorm noaptea, sunt dat peste cap de o lună de zile. A fost o perioadă când ne țineam de urât (n.r. cu Mihai Stoichiță). Nu mai sunt ce am fost. S-a terminat. Cu organismul e cu totul altceva.
Dacă mă vezi zici că-s Peneș Curcanul, cum trag piciorul după mine. E coxartroză. M-a ținut 10 ani cu infiltrațiile și nu mai ține, vai de capul meu”, a declarat acesta într-o intervenție la Fanatik Superliga.
Oficialul FRF Mihai Stoichiță a încercat să îl încurajeze pe Cornel Dinu, care îi este prieten vechi.
„Bună dimineața domnul Dinu, e bine să spun așa? Să vin să-ți țin de urât? Eu tot așa te țin minte și tot așa te consider, că ai rămas poate mai mult decât ai fost. Și la mine, nu mai sunt ce am fost. Îmi propun anumite performanțe, dar nu mai pot să le fac. Vin și te iau cu mașina”, a spus el.
Ce este coxartroza?
Coxartroza reprezintă o afecțiune des întâlnită, în special printre pacienții din grupa de vârstă mijlocie și cei în vârstă. Potrivit specialiștilor, aceasta se manifestă ca o patologie degenerativ-distrofică a articulației. Este o boală fără vindecare, însă poate fi menținută sub control periodic prin intermediul cunoscutei proceduri de „infiltrații”. Infiltrațiile constă în injectarea unui lichid în articulație pentru a reduce durerea pe o perioadă limitată de timp.
Cine a fost Peneș Curcanul, personajul la care a făcut referire Cornel Dinu?
Peneș Curcanul, personajul cu care s-a comparat „Procurorul” Cornel Dinu, este un cunoscut militar din Vaslui, distins pentru participarea sa în Războiul de Independență din 1877 și în Primul Război Mondial. Actele sale de curaj au fost sursă de inspirație pentru marele poet Vasile Alecsandri, care i-a dedicat o poezie cu același nume: ”Peneș Curcanul”.
Pe numele său real Constantin Țurcanu, eroul a fost rănit în crâncena bătălie de la Plevna. După această experiență, el a fost transportat la un spital de campanie, alături de alți camarazi. În acest context, s-a întâlnit cu poetul Vasile Alecsandri, o personalitate cunoscută nu doar pentru contribuțiile sale literare, ci și pentru implicarea sa în viața politică a vremii, acum studiat în instituțiile de învățământ.