Veşti foarte bune pentru România! Rareş Bogdan a făcut marele anunţ.

Emmanuel Macron garantează că România va intra în spaţiul Schengen la următoarea extindere

Ţara noastră este la un pas de a intra, în sfârşit, în spaţiul Schengen.

Informaţia a fost făcută publică de către europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL.

Politicianul spune că a discutat acest subiect, în mod direct, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care a spus că România va intra, “cu siguranţă”, în spaţiul Schengen la următoarea rundă de extindere.

“Dânsul mi-a răspuns în cadrul organizat, în cadrul sesiunii, care a durat în jur de patru ore.

A spus că România, Croaţia, Bulgaria trebuie să fie indiscutabil în spaţiul Schengen şi pe extinderea viitoare vom sta de vorbă. Cu siguranţă, România intră, domnule Bogdan.

Neapărat alături de Croaţia, ceea ce este un mare atu, după cum ştiţi, era uşor înaintea noastră”, a precizat Rareş Bogdan, invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe România TV.

Preşedintele Franţei vorbeşte şi despre alte “surprize plăcute” pentru România

Europarlamentarul a dezvăluit şi detalii legate de o altă conversaţie avută cu preşedintele Franţei, în privat.

Emmanuel Macron i-ar fi spus lui Rareş Bogdan că lucrurile vor evolua în bine pentru ţara noastră, menţionând chiar anumite “surprize plăcute”.

“În privat, când m-am dus la sfârşit cu preşedinta Parlamentului, m-am dus la domnia sa şi mi-a spus:

„Aţi făcut referiri culturale şi istorice la relaţia româno-franceză. Cu siguranţă, lucrurile vor evolua. Nu vă pot spune mai mult, dar sper să fie surprize plăcute pentru ţara dumnevoastră”.

A fost foarte amabil, foarte plăcut”, a mai mărturisit europarlamentarul PNL.

Priorităţile Franţei în perioada cât va deţine preşedinţia rotativă a UE

Reamintim că Franţa a preluat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, până la data de 30 iunie, iar preşedintele Emmanuel Macron a susţinut un discurs în Parlamentul European, în care a vorbit despre priorităţile acestei perioade.

Amintind că protecția mediului este „provocarea secolului” și după ce a lăudat acordul de la Paris privind clima semnat în 2015, Emmanuel Macron și-a exprimat dorința ca europenii să treacă „de la intenții la acțiuni”, pentru „a transforma industriile noastre, a investi în tehnologiile viitorului”.

Un proiect de lege pentru interzicerea defrișărilor importate va fi pus în aplicare pentru „prima dată” și se va ține un summit european pe tema oceanelor în februarie, pentru a face cu această ocazie propuneri puternice.

„A doua provocare a secolului este cea a revoluției digitale”, a declarat președintele republicii franceze, cerând să se creeze o „adevărată piață unică a domeniului digital care să permită crearea de campioni europeni”. Acest lucru va necesita „investiții în tehnologii noi, în sectoare noi”, referindu-se în special la hidrogen.

Pentru președintele francez, a treia provocare „este evident cea a securității noaste”. În opinia lui, trebuie să știm să „dăm un răspuns” „la dezordinile politice, la amenințarea teroristă, la atacurile cibernetice, la migrația clandestină”. Uniunea Europeană are vocația să-și regândească relațiile cu țările din Balcanii de vest, trebuie să le redea perspective sincere de aderare, a declarat miercuri Emmanuel Macron.

Președintele francez și-a exprimat dorința ca Europa să construiască „o nouă ordine de securitate” cu NATO față de Rusia și a pledat pentru „un dialog sincer și exigent” cu Moscova.

În ce privește domeniul migrației, președinția franceză a Uniunii Europene se va ocupa de o reformă a spațiului Schengen, „condiția respectării promisiunii sale originare a unui spațiu de liberă circulație”, a declarat Emmanuel Macron.

Președintele francez a mai ținut să-i cheme la ordine pe britanici în legătură cu angajamentele luate cu ocazia Brexitului, „condiție pentru a rămâne prieteni”.