Este vorba despre Raiffeisen Bank, una dintre cele mai populare bănci austriece prezente în România.
CEO-ul Raiffeisen Bank, mesaj pentr România
Zdenek Romanek, CEO-ul Raiffeisen Bank, a transmis un mesaj prin care spune că susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Acesta a spus că înțelege nemulțumirea românilor și că este de partea noastră. Totodată, acesta a spus că Raiffeisen Bank a ajuns atât de departe datorită clienților și i-a lăudat pe angajații români ai băncii.
„Dragi clienți, datorită încrederii pe care ne-o acordați, suntem azi o bancă puternică, bine capitalizată, cu o poziție de lichiditate solidă. Fără îndoială, împreună, ne vom continua dezvoltarea si in 2023, pe aceste fundamente sănătoase.
În ultimele două săptămâni, alături de cei 5.000 de colegi din Raiffeisen Bank, am trecut printr-o perioadă marcată de multă nemulțumire, generată de contextul aderării la spațiul Schengen.
Susținem pe deplin aderarea României la spațiul Schengen. Ne-am luat un angajament ferm pentru sprijinirea autorităților in următoarele etape ale procesului.
Știm că și dumneavoastră, clienții noștri, sunteți dezamăgiți de acest rezultat intermediar. Echipa din Raiffeisen a discutat despre aceasta situație cu unii dintre clienții noștri, cei care si-au exprimat deschis nemulțumirea. A vorbit cu fiecare dintre ei. Sincer, ca de la români la români, care își doresc ce e mai bine pentru țară și pentru dezvoltarea ei.
Suntem o bancă în care lucrează buni profesioniști români, care vin la serviciu sa răspundă nevoilor dumneavoastră – prin servicii digitale simple și prin consultanța financiară menita să vă susțină proiectele personale sau de business. Vă doresc Sărbători fericite și un an nou cu bine”, a transmis acesta.
Au avut loc tentative de fraudă la Raifeissen Bank
Foarte mulți clienți ai Raiffeisen Bank au raportat că au primit pe mail un mesaj în numele băncii austriece. În spatele acestui email se o tentativă de fraudă.
O nouă încercare de fishing ce simulează un mail de la Raiffeisen Bank. Spre diferență de cele anterioare, riscul de compromitere la acest email este mai mare:
- Gramatica este corectă
- Se respectă cromatica unei comunicări Raiffeisen.
- Comunicarea „vine” de la no_reply@raiffeisen.ro.
Care sunt semnele care atrag atenția că este vorba de o fraudă?
- Construcții semantice dubioase, de tip „încercare de autentificare multiplă” sau „identitate de verificare”.
- Solicitarea acțiunii de click prin intermediul unor presiuni coercitive („Dacă verificarea nu este finalizată în termen de 24 de ore”), a ușurinței executării („pur și simplu”, repetat de două ori!), a îndemnului „Refaceți imediat”.
- Hyperlink-ul ce nu duce la Raiffeisen – din păcate nu toată lumea se uită la hyperlink înainte de a da click.