WhatsApp a anunțat că a găsit o soluție de conectare și atunci când există întreruperi de curent sau restricții la Internet. Serviciul de mesagerie WhatsApp le permite utilizatorilor să se conecteze prin servere proxy, astfel încât aceștia să poată rămâne conectați online dacă sursa de internet este întreruptă.

Prin întreruperea sursei de internet se încalcă drepturile omului

Aplicația mobilă, deținut de gigantul Meta, a anunțat că speră ca anumite întreruperi, precum cele din Iran, „nu mai vor apărea niciodată”.

Prin întreruperea sursei de internet s-au încălcat drepturile omului, iar cetățenii au fost „împiedicați să primească ajutor urgent”. În acest sens, WhatsApp îndeamnă comunitatea globală să ofere proxy voluntar pentru a ajuta oamenii „să comunice liber”.

„Conectarea prin proxy menține același nivel ridicat de confidențialitate și securitate pe care îl oferă WhatsApp. Mesajele tale personale vor fi în continuare protejate prin criptare end-to-end, rămânând între tine și persoana cu care comunici și pot fi văzute de nimeni.”, a evidențiat compania tehnologică.

Serverul proxy poate permite oamenilor să păstreze conexiunea la WhatsApp și restul internetul gratuit

Juras Juršėnas, reprezentantul companiei proxy și colectare de date online Oxylabs, a declarat următoarele:

„Pentru persoanele cu restricții guvernamentale privind accesul la internet, cum a fost cazul Iranului, utilizarea unui server proxy poate permite oamenilor să păstreze conexiunea la WhatsApp și restul internetul gratuit, necenzurat. Va permite oamenilor din întreaga lume să rămână conectați chiar dacă accesul lor la internet este blocat de unii actori rău intenționați.”, a declarat Juras Juršėnas, conform BBC.

A fost depistată o versiune falsă a aplicației WhatsApp

O versiune falsă a aplicației WhatsApp a fost depistată de către specialiști. Aplicația falsă este mult promovată în ultima perioadă. Aceasta circulă și fură conturile reale ale utilizatorilor WhatsApp. Aplicația falsă care circulă cu denumirea de „YoWhatsApp” încearcă în prezent să atragă utilizatori, dar în spatele acesteia se ascund escroci periculoși, care fură conturile utilizatorilor.

Așadar, reclamele pentru „YoWhatsApp” pot fi găsite, spre exemplu, pe Snaptube sau Vidmate. aplicația care imită WhatsApp-ul este creat în formatul unui messenger complet funcțional și pune la dispoziție funcții pe care WhatsApp-ul real nu le are, a informat Computerbild.de.

După cum au descoperit cercetătorii de securitate de la Kaspersky, cea mai recentă versiune fură în secret jetoanele de acces pentru WhatsApp-ul real. Acest lucru permite persoanelor care controlează aplicația din spate să preia conturile WhatsApp ale utilizatorilor și să trimită mesaje spam sau phishing, spre exemplu.