România și Bulgaria n-au nicio șansă să intre în Spațiul Schengen! Declarațiile lui Karl Nehammer au doar scop electoral

Siegfried Mureşan a anunțat miercuri, 25 ianuarie 2023, că Karl Nehammer blochează intenționat extinderea Spațiului Schengen din motive electorale întrucât, în curând, vor avea loc alegeri în Austria. Acesta a comentat declaraţiile recente ale lui Karl Nehammer, potrivit cărora  Spaţiul Schengen este nefuncţional întrucât migranţii continuă să vină în mod ilegal în Europa, motiv pentru care extindere zonei de liberă circulație din Europa nu este benefică în prezent. Siegfried Mureşan a reamintit, de altfel, că migranții care ajung în mod ilegal în Europa nu au legătură cu România.

„Când Guvernul Austriei declară că se opune extinderii Spaţiului Schengen şi aderării României pretextând că Spaţiul Schengen este nefuncţional, uită să spună că fix cu cinci minute înainte votase pentru aderarea Croaţiei la Spaţiul Schengen, deci pentru extinderea Spaţiului Schengen.

Argumentele aduse de Nehammer în ultimele luni nu au bază concretă, nu sunt susţinute de cifre concrete, reale, au doar scop electoral. Tot cu scop electoral a efectuat şi vizita în Bulgaria. Aşa cum am anticipat şi cum am şi declarat public înaintea vizitei, Nehammer a mers în Bulgaria doar ca să îşi facă campanie electorală în Austria cu banii europeni”, a declarat, miercuri, Siegfried Mureşan în cadrul unui interviu acordat pentru Agerpres.

Karl Nehammer vrea să fie folosite fondurile europene pentru a întări frontiera dintre Bulgaria şi Turcia

Karl Nehammer a declarat în Bulgaria că doreşte să folosim fondurile europene pentru a întări frontiera dintre Bulgaria şi Turcia. Trebuie să îi reamintim cancelarului austriac că Austria a fost unul dintre cele patru state membre ale UE ale căror guverne s-au opus cel mai tare creşterii bugetului european în trecut. Austria a avut întotdeauna drept prioritate doar reducerea bugetului UE şi nu alocarea banilor acolo unde într-adevăr este nevoie”, a reamintit eurodeputatul român.

Din punctul său de vedere, nu este normal ca un oficial european să decidă întreaga politică europeană a ţării „pornind de la interesele proprii, electorale, referitoare la o singură regiune”.

„În Uniunea Europeană avem 27 de state membre cu 242 de regiuni. Dacă fiecare prim-ministru ar bloca procesul decizional în Europa ţinând cont doar de interesele electorale pe care le are cu privire la anumite alegeri locale, regionale sau naţionale, nu am mai lua nicio decizie importantă la nivel european”, a adăugat Siegfried Mureşan.