Cu pensia pe care o încasează, unul dintre cei mai iubiți actori români poate fi încadrat în categoria persoanelor vulnerabile care beneficiază de ajutor de stat.

După o carieră de zeci de ani pe scenă, Florin Piersic primește de la stat suma de 2.000 de lei pe lună. Din acest motiv, Piersic evoluează și acum, la aproape 90 de ani, în piese de teatru și participă la evenimente.

Artistul joacă în piesa „Străini în noapte” alături de Medeea Marinescu. Piesa s-a jucat de peste 1.200 de ori așa cum a mărturisit actorul.

De 11 ani … străin în noapte

„Se joacă de vreo 14 ani, dintre care eu am jucat ultimii 11 ani. E un spectacol în regia maestrului Radu Beligan. Vinovat se face chiar Florin Piersic pe care nu-l văzusem de foarte mult timp, pentru că relația cu familia mea a fost una foarte apropiată în trecut, pentru că, printre altele, fiind colaborator și foarte bun prieten cu tatăl meu, a devenit nașul de botez al surorilor mele gemene născute în timpul filmărilor de la «Eu, tu și Ovidiu».

Eu jucam «Egoistul» la Teatrul Național, tot un spectacol regizat de domnul Beligan și am primit la cabină un trandafir din partea lui Florin Piersic”, a povestit pentru Libertatea. Artistul este cel care a ales-o pe Medeea Marinescu parteneră în spectacol

Piersic a devenit extrem de iubit mai ales după seria de filme Mărgelatu. Mărgelatul a reunit 6 filme de aventuri extrem de iubite de public.

Se spune că s-au vândut aproape 15 milioane de bilete. Filmul îl avea în rolul principal pe Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți actori români.

Cariera lui Piersic

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiţi actori români, s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj. A absolvit Liceul de băieţi nr. 3 din Cluj (fostul Seminar Pedagogic), apoi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1957, fiind coleg de generaţie cu artişti precum Leopoldina Bălănuţă, Ioana Bulcă, Ica Matache, Lucia Mara, Dumitru Furdui, Cosma Braşoveanu şi alţii, conform istoriafilmuluiromanesc.ro

Spectacolul său de absolvire a fost „Peer Gynt” de Henrik Ibsen, iar doi ani mai târziu a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, obţinând rolul principal în „Discipolul diavolului” de George Bernard Shaw. Au urmat roluri în piesele „Tragedia optimistă” de Vsevolod Vişnevski, „Oameni şi şoareci” de John Steinbeck sau „Orfeu în Infern” de Tennessee Williams, care i-au scos în evidenţă talentul şi naturaleţea, scrie site-ul Teatrului Naţional Bucureşti.

Pe parcursul bogatei sale cariere, a interpretat zeci de roluri pe scena Naţionalului bucureştean, în piese ca „Act veneţian” de Camil Petrescu, „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Dale Wasserman, „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, „Idiotul” după F.M. Dostoievski , „Logodnicele aterizează la Paris” de Marc Camoletti, „Cartea lui Ioviţă” de Paul Everac şi multe altele.