George Ivașcu a împlinit, miercuri, 55 de ani

George Ivașcu, decanul Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București, care interpretează rolul Pelicanu’ în serialul TV „Clanul”, a împlinit, miercuri, 55 de ani.

George Ivașcu a devenit cunoscut la nivel național datorită aparițiilor sale în unele piese de teatru și în anumite filme, dar și pentru proiectele culturale pe care le-a desfășurat în România.

Vă amintim că el este iniţiatorul proiectului „Aleea Celebrităţilor” din Piaţa Timpului și este și cofondatorul „Teatrului Metropolis” din Capitală.

Copilăria lui George Ivașcu este strâns legată de casa bunicilor lui

În cadrul unui interviu de excepție, acesta și-a deschis sufletul și a vorbit despre copilăria sa, oferind detalii despre viața sa privată pe care niciun fan de-al său nu le cunoaște.

Când se gândește la copilărie, îi vine în minte un singur loc: casa bunicilor, pe care o consideră „casa poveştilor”, locul în care a învăţat să spună „Înger, îngeraşul meu!” de la bunica sa. Vedeta își amintește și acum momentele în care se juca fotbal sau hoții și vardiștii cu copiii din cartierul său.

„Era foarte frumos că ne întâlneam, aveam maidanul nostru unde jucam fotbal şi ţin minte că era competiţia între blocul 56, în care locuiam eu, cu blocul 58, cu 61, şi era o comunitate, de fapt. Minunat!

Dacă simt că lipseşte ceva Bucureştiului la ora aceasta este exact acest spirit de comunitate, faptul că ne cunoşteam vecinii din blocul ăla cu celălalt, eram toţi împreună şi, neavând alte distracţii, faptul că aveam multe lucruri în comun – jucam hoţii şi vardiştii – erau minunate relaţii dintre noi, relaţiile interumane. Asta aş putea spune că mi-a fost copilăria. Dar, repet, pentru mine copilăria, întotdeauna când mă întrebaţi, este casa bunicii”, a declarat actorul în cadrul unui interviu acordat pentru Agerpres.

Despre George Ivașcu

George Ivașcu s-a născut pe data de 15 februarie 1968 la București. Acesta a absolvit Academia de Teatru şi Film în 1993, la clasa profesorului Gelu Colceag. La scurt timp după absolvire, a debutat pe scena Teatrului de Comedie cu rolul „Crăcănel” în piesa de teatru „D-ale carnavalului” de I.L. Caragiale, în regia lui Mihai Manolescu.

În 1996, s-a angajat la Teatru Național „I.L. Caragiale” din București. De-a lungul carierei sale, a jucat pe scena mai multor teatre din România, precum: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Theatrum Mundi și Studioul Casandra.

Cele mai importante piese de teatru în care a avut rolul principal au fost: „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale (regia Alexandru Tocilescu), „Cântăreaţa cheală” de Eugen Ionescu (regia Gelu Colceag), „Streap-tease” de S. Mrozek (regia Gelu Colceag), „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht (regia Lucian Giurchescu), „Mofturi la Union” de I.L. Caragiale (regia Gelu Colceag, Teatrul Naţional Bucureşti), „Crimă pentru pământ”, dramatizare de Grigore Gonţa după romanul omonim al lui Dinu Săraru (regia Grigore Gonţa).

George Ivașcu a făcut parte și din distribuţia spectacolelor: „Galy Gay” de Bertolt Brecht, regia Lucian Giurchescu, „Tarelkin” de A.V. Suhovo-Kobîlin, regia Gelu Colceag, „Nevestele vesele din Windsor” de W. Shakespeare, regia Alexandru Tocilescu, „Podu’ ” de Paul Ioachim, regia Horaţiu Mălăele.