Imaginile difuzate de presa rusă arată că președintele Vladimir Putin a decis să îi viziteze miercuri, 25 mai, pe militarii răniți în Ucraina. A fost prima dată când liderul de la Kremlin a luat o astfel de decizie, la trei luni după începerea invaziei.
Vladimir Putin, față în față cu militarii răniți în Ucraina! Imaginile apărute cu liderul de la Kremlin (VIDEO)
Așadar, imaginile difuzate de presa rusă arată că Vladimir Putin a stat de vorbă cu mai mulți militari, pe care i-a întrebat din ce orașe sunt şi care este situația lor familială. Președintele rus purta un halat alb iar militarii erau îmbrăcați în pijamale care nu permiteau oricăror răni să fie vizibile.
Totodată, Putin i-a spus unui militar că fiul acestuia, în vârstă de nouă ani, „va fi mândru de tatăl” său. Trebuie menționat că ministrul Apărării Serghei Şoigu a fost la rândul său prezent la vizită. Simultan, un purtător de cuvânt al Kremlinului anunța că programul „pur și simplu” îi permite lui Vladimir Putin să meargă personal.
„Programul îi permite, pur şi simplu, să se ducă personal”, a declarat Dmitri Peskov. Amintim că un videoclip realizat în timpul vizitei poate fi vizualizat la finalul articolului.
Rusia a schimbat regulile privind înrolarea în armată
În altă ordine de idei, Parlamentul rus a adoptat miercuri legea care elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată, în plină ofensivă a trupelor ruse în Ucraina. Legea, iniţiată de partidul preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, a fost votată în prima, a doua şi a treia lectură în Duma de Stat, camera inferioară, şi apoi de Senat.
„Trebuie să consolidăm forţele armate şi să ajutăm Ministerul Apărării. Comandantul nostru suprem face totul pentru a asigura că forţele noastre armate înving, şi noi trebuie să ajutăm”, a spus preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin.
„Adoptarea acestui proiect de lege va permite atragerea în armată a experţilor din domenii căutate”, a declarat la rândul său iniţiatorul proiectului de lege, Andrei Kartapolov.
Pentru operarea armamentului de înaltă precizie şi a armelor grele este nevoie de specialişti înalt calificaţi, iar experienţa arată că aceştia dobândesc astfel de competenţe în jurul vârstei de 40-45 de ani, au motivat deputaţii ruşi în fundamentarea proiectului de lege. Vor putea fi astfel atraşi în armată ingineri, specialişti în comunicaţii sau medici, printre alte specialităţi, se mai arată în document.