Beneficiarii voucherelor sociale mai au de primit încă două tranșe a câte 250 de lei fiecare până la finalul acestui an. Pe lângă cei care au primit deja primele două tranșe, există posibilitatea ca unele persoane să devină eligibile între timp, caz în care vor fi adăugați automat pe liste. Ce trebuie să faceți pentru a vă asigura că nu sunteți omis?
Primele două tranșe în valoare de 250 de lei au fost deja transmise beneficiarilor de vouchere sociale. Până la finalul anului aceștia mai trebuie să primească încă două tranșe din totalul de patru. Ultima tranșă se va emite în luna decembrie 2022, iar banii vor putea fi folosiți până în decembrie 2023.
Încă două tranșe de 250 de lei până la finalul anului
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a efectuat la 26 august plățile aferente tranșei II din ajutorul de 1.000 de lei oferit prin programul „Sprijin pentru România”, pentru un număr de 2,4 milioane de beneficiari care au intrat în posesia cardurilor. În total sunt patru tranșe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul lui 2022.
Cu alte cuvinte, până la sfârșitul anului, românii vor mai primi încă două tranșe de bani, cu sume valabile 12 luni de la data încărcării.
„Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023”, se arată în ghidul emis de MIPE.
În cazul în care ați devenit eligibil pe parcursul programului, ministerul transmite că veți fi adăugați pe liste. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că nu sunteți omis, este bine să vă adresați Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – din județul de reședință.
Categoriile eligibile pentru voucherele sociale
– Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
– Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
– Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
– Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.