Filmul „Teambuilding” a stârnit multe controverse imediat după ce a fost lansat, iar mai multe persoane publice și-au exprimat părerea în legătură cu acest subiect.
Se pare că acum a venit rândul lui Florin Călinescu să își împărtășească opinia în legătură cu cea mai de succes peliculă românească din ultimii ani.
Florin Călinescu despre „Teambuilding”
Într-o postare de pe Facebook, îndrăgitul actor a spus ce părere are despre filmul „Teambuilding”, în stilul său caracteristic, pe care îl știm deja cu toții.
„Ca analfabet cinematografic nu pun botu’ la toată dezbaterea cu pelicula “timbilding”. E film. E difuzat. Poporu’ s-a pronunțat. Alceva mangrijoreaza. Ca biznis. Ca ei au anunta deja “timbilding” doi.
Asa ca io anunt. Ca inainte sa apara io lansez “timbilding” patru. Posibil si cinci. Si nașu adică “ Nasu” patru. Baaaa, lasati oamenii sa vina la sala de cinematograf!
Pentru ca si cinematografu’ tre’ sa aiba manelele lui! Imi place tare ca am iscat mușuroiul cu pareri. Bagați mare!”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.
Tudor Giurgiu a vorbit, de asemenea, despre controversata peliculă
Florin Călinescu nu este singura persoană publică (sau din lumea filmului) ce și-a exprimat opinia despre pelicula „Teambuilding„. Și regizorul Tudor Giurgiu a vorbit despre succesul răsunător pe care l-a avut filmul, în ciuda faptului că a primit și foarte multe critici.
Potrivit acestuia, reprezintă „un moment istoric” pentru industria cinematografică din România, pentru că, după aproape 30 de ani, un film românesc face 1 milion de spectatori plătitori la cinema.
„Un prieten mă somează amical să-mi clarific poziția: pro sau contra Teambuilding. Pare o situație fără ieșire, efectiv nu am de ales. Io cred că e de bine. E moment istoric – după aproape 30 de ani, un film românesc face 1 milion de spectatori plătitori la cinema.
Aici ar trebui să se termine orice discuție. Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Cotet și toti cei din echipa lor și-au propus să facă un film de public, să dea o lovitură de box-office, apelând la tot arsenalul de rigoare al genului.
Cine minimizează sau ia în bășcălie efortul de a pune cap la cap un astfel de proiect (nu mai zic de riscurile financiare, banii fiind privați) se descalifică din start. Sunt ani de zile de lucru, de căutat formule, de încercat marea cu sarea. Boom-ul ăsta nu a apărut de nicăieri.
E foarte bine că avem și filme comerciale de succes, după cum e de apreciat că filmele românești de autor continuă să fie căutate și vândute pe plan internațional”, a spus acesta.