Toată lumea a auzit despre Raed Arafat și știe cu ce se ocupă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Nu mulți știu, însă, unde locuiește acesta. Despre acest subiect a discutat chiar el într-o emisiune.

El a ținut să sublinieze că nu este ca în Finlanda la el acasă, însă dispune de adăposturi speciale în cazul situațiilor de urgență printre care se numără războaiele sau cutremurele majore.

Raed Arafat a vorbit despre imobilul în care stă. Este vorba de un apartament cu o suprafață totală de 80 de metri pătrați situat în Ștefăneștii de Jos.

Raed Arafat stă într-un bloc care are adăpost în subsol

Casa a fost achiziționată de șeful DSU în anul 2013, după cum arată declarația de avere. În plus, medicul deține și o cotă parte din casa în care locuiesc în momentul de față părinții săi în țara natală.

„Legal, poți să ții diferite materiale în adăposturi, dar în momentul în care ai primit avertizarea să-l evacuezi, trebuie să o faci în 24 de ore maximum. Legislația prevede că pot fi materiale în adăposturi, dar materiale care pot fi evacuate foarte rapid. Au fost tot felul de controale, în ultima vreme, pentru a se asigura că adăposturile pot fi puse în funcțiune cât mai rapid posibil”, a spus Raed Arafat.

El a menționat că stă într-un bloc construit în perioada 2011-2012 și că are adăpost în subsol.

Șeful DSU a dat detalii despre adăpostul aflat în imobilul său

Despre adăpost, Raed Arafat a oferit mai multe detalii, menționând că nu este un loc chiar plăcut.

„Poate fi folosit de locatarii blocului și este gol să știți. Oricum nu este un loc plăcut, adică nu este ca în Finlanda unde adăposturile sunt niște locuri unde copiii să nu se streseze. La noi este doar o zonă care te protejează, dar nu este organizat într-un mod plăcut. Poate vom schimba această mentalitate și ne vom pregăti mai bine în viitor”, a explicat șeful DSU, la B1 TV.

Raed Arafat s-a născut în Siria, dar a crescut în Nablus, în nordul Cisiordaniei. La vârsta de 16 ani (în 1981) a emigrat în România pentru a studia medicina la Universitatea din Târgu Mureș, apoi s-a specializat la Cluj în anestezie terapie intensivă. A studiat limba română la Pitești. În septembrie 1990 a pus primele baze ale Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă. Până acum a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, apoi a ocupat postul de ministru interimar al Sănătății, în perioada octombrie – decembrie 2012.