Vestea momentului pentru toţi românii care s-au vaccinat deja. Medicul Anthony Fauci a dat verdictul. Este necesar un vaccin rapel anti-COVID-19 la maximum un an de la imunizare.
Al treilea vaccin, la un an de la imunizare
Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, Anthony Fauci l-a confirmat şi pe directorul companiei Pfizer, Albert Bourla, conform CNN.
Până miercuri, 47,9% din populația SUA a primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, conform datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. De asemenea, 37,8% din populația Statelor Unite a fost complet vaccinată împotriva coronavirusului.
„Știm că durabilitatea eficacității vaccinului durează cel puțin șase luni, și probabil mai mult, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat Anthony Fauci.
Vaccinurile nu vor fi modificate
Celebrul epidemiolog american consideră că probabil nu va fi nevoie de vaccinuri modificate pentru noile variante ale coronavirusului.
„În loc să ne jucăm de-a Baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a spus Anthony Fauci.
Albert Bourla, directorul general al Pfizer, a transmis că nu au fost încă făcute studiile privind a treia doză de vaccin anti-COVID-19. „Cred că într-o lună sau două vom avea suficiente date pentru a putea vorbi cu o precizie științifică mai mare”, a afirmă Albert Bourla.
Dacă au trecut opt luni de la a doua doză, ar putea fi nevoie de o a treia. Acesta a mai precizat că dozele de rapel ar putea fi gata în luna septembrie sau octombrie și că Pfizer va aștepta să vadă care vor fi recomandările și aprobările Agenției americane a Medicamentului.
Statele Unite au înregistrat până în prezent peste 33 de milioane de cazuri de COVID-19 și mai mult de 587.000 de decese.