Craioveanul Petru Becheru a contestat validarea mandatului de primar al Craiovei al fostului ministru al Muncii, Olguța Vasilescu. În acest context, Tribunalul Dolj a dat un nou termen în acest dosar.
Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru marţi, 3 noiembrie, după ce Petru Becheru l-a recuzat pe unul dintre judecători, pe motiv că i-ar fi respins verbal cererea scrisă de studiere a dosarului.
Validarea mandatului de primar al Craiovei al Liei Olguţa Vasilescu a fost contestată în instanţă de craioveanul Petru Becheru, pe motiv că „majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar, în condiţiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidaţi”.
Lia Olguța Vasilescu a câștigat alegerile locale în Craiova
La exit-poll-ul pentru alegerile locale din Craiova, pentru funcția de primar, Lia Olguța Vasilescu avea un scor de 33.7%, în timp ce contra candidatul ei din PNL, Giugea Nicolae, avea un scor de 28.6%.
Pentru funcția de primar al Craiovei s-a luptat și Solomon Antonie, din partea Partidului Ecologist Român. La același exist-poll acesta avea un scor de 18.1%.
Aceste rezultate au fost prezentate de CURS-Avangarde, valabile pentru ora 21:00.
Instanța nu a validat o parte din consilieri
La finalul lunii octombrie, Instanța a aplicat o lovitură dură la Craiova. Astfel, șapte din cei 37 de consilieri judeţeni şi şase din cei 27 de consilieri locali în Consiliul Local Craiova, aleşi la alegerile locale din noiembrie, nu au fost validaţi de instanţe. Majoritatea fie au renunţat în primă fază la mandate, din diverse motive, în timp ce unul a fost exclus din partid. E vorba de Cristian Mihail Negulescu, candidatul PMP la funcţia de preşedinte al CJ Dolj, informează Agerpres.
Judecătoria Craiova a invalidat mandatele de consilier local pentru Lia Olguţa Vasilescu (PSD), care a câştigat funcţia de primar al Craiovei, pentru deputatul PNL Nicolae Giugea, pentru senatorul PNL Mario Oviciu Oprea, pentru Mihail Genoiu, primarul în funcţie al Craiovei, pentru Adrian Cosman (PSD) şi Antonie Solomon (PER), care au renunţat şa mandate. Instanţa a dispus, în primă fază, validarea a 21 din cei 27 de consilieri locali: din partea PSD: Dan-Ştefan Spânu – vicepreşedintele Asociaţiei Magistraţilor din Romania, fost judecător, Sorin-Nicolae Dinescu – prorector UMF Craiova, Dorel Berceanu – prorector UCV; Lucian-Costin Dindirică; Gheorghiţa-Daniela Barbu; Radu Marinescu; Marin Nicoli; din partea PNL: Adriana Ungureanu, Cosmin Ion Corâţu, Marian Vasile, Dan Diaconu, Georgel Enescu, Flavius Adrian Sirop şi Teodor Nicuşor Sas; din partea USR-PLUS: Lucian-Bernd Săuleanu, Cezar Drăgoescu, Nicu Cosmin Teodorescu, Manuel Borţoi şi Eduard Cîrceag; din partea PER: Sorin Octavian Marinescu şi Constantin Mogoşanu.