Vestea momentului pentru toți angajații din România. Nimeni nu ar fi crezut asta până acum. Ce trebuie să știm cu toții

credite granturi IFN-uri

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

S-a aflat adevărul despre salariile românilor. Cristian Socol a prezentat datele. Ce diferență este între salariile din România și cele din Europa? Toate cifrele au fost făcute publice.

Cristian Socol a prezentat adevărul despre salariile din România. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta prezintă diferența dintre salariile bugetarior și salariile celor din mediu privat.
Totodată, datele arată și unde se situează România din punct de vedere al salariilor la nivel european. Potrivit acestuia, există și o diferență majoră dintre nivelul de productivitate pe care România la înregistrat și veniturile obținute de angajați
„Salariile bugetarilor prea mari sau salariile din mediul privat prea mici? Pe ce loc se află România în UE în ceea ce privește costul salarial? Ce arată statistica oficială europeană cu privire la raportul productivitatea muncii vs salarii în sectorul privat, la nivel european? De ce emigrează românii?”, a scris Socol pe pagina personală de Facebook.

Românii sunt cei mai productivi din UE

Mai exact, se pare că România se situează în prezent la 70% ca productivitatea orară a muncii. Totodată, țara noastră este a 16 a economie a UE din punct de vedere al productivității și a 26-a din punct de vedere al salariului.
De menționat este faptul că, potrivit datelor oferite de Eurostat din sectorul de business al economiei (fara sectorul bugetar și fără agricultură), Business economy, România are și cea mai mare productivitate ajustată la salariul din UE.
„1. Suntem la 70% ca productivitate orara a muncii la PPS (paritatea puterii de cumpărare).
2. România este a 16 economie a UE ca productivitate și a 26-a ca salariu.
3. România are cel mai mare ecart dintre productivitate si cost salarial din UE!
4. România are cea mai mare productivitate ajustata la salariu din UE! Astfel, un lucrător român are o productivitate de 2,52 euro pe ora la un cost de 1 euro pe ora, față de media UE de 1,75 euro / oră la un cost de 1 euro/oră. Simplu spus, un muncitor român din privat platit cu 1 euro aduce valoare firmei de 2,52 euro, adica de 2,5 ori mai mult. Românii sunt cei mai productivi din UE relativ la suma de bani cu care este rasplatită munca lor.
Date Eurostat – Sectorul de business al economiei (fara sectorul bugetar și fără agricultură), Business economy”, a mai scris Cristian Socol.
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.