Vestea momentului pentru toți cei care au centrale termice de apartament! Este obligatoriu să faci acest lucru

centrale gaz

SURSA FOTO: Dreamstime

Toți cei cu centrale de apartament trebuie să facă asta! Specialiștii au venit cu informații importante pentru cei care au centrale de apartament. Aceștia au dezvăluit cum putem face să avem facturi mai mici, dar să nu suferim de frig în sezonul rece.

Toți cei cu centrale termice de apartament trebuie să facă asta! Va reduce cu 31% costurile cu încălzirea

Prețurile au crescut extrem de mult în ultima perioadă, iar românii se gândesc cu groază la sezonul rece. Pentru a nu plăti exagerat de mult, dar pentru a avea, totuși, casa caldă, specialiștii au dezvăluit care este temperatura ideală la care putem seta centralele termice.

Așadar, specialiștii spun că este important să instalăm un termostat, având în vedere că acesta ne poate ajuta să optimizăm consumul de gaze și să menținem și căldura în locuință. Prin urmare, pe timp de zi trebuie să setăm termostatul la o temperatură de 22-23 grade Celsius, iar noaptea termostatul nu trebuie să treacă de 19 grade Celsius. Potrivit economiștilor, acest truc poate ajuta la economisirea cu până la 31% a costurilor cu încălzirea.

Este important și unde alegem să punem termostatul, care poate fi cu fir sau wireless. Acesta trebuie plasat în camera în care stai cel mai mult și unde este cel mai cald. Dacă punem termostatul într-o cameră mai răcoroasă facturile vor fi mult mai mari având în vedere că temperatura înregistrată va fi una mai scăzută.

Un alt lucru pe care îl putem face pentru a economisi bani cu centrala termică este să o închidem atunci când suntem la muncă și când copiii sunt și el la școală, scrie evz.ro.

Cum mai putem economisi bani în sezonul rece

Specialiștii spun că draperiile și covoarele pot ajuta la o mai bună izolație a casei. Un covor de lână, de bună calitate, poate contribui la prevenirea pierderii căldurii.

Acumularea de praf pe calorifere nu va afecta doar sănătatea, ci va împiedica și eliberarea căldurii, forțând caloriferele să muncească mai mult pentru a încălzi o cameră. De asemenea, ar trebui să evitați să uscați hainele pe calorifer, deoarece pot împiedica intrarea căldurii și încălzirea încăperii.

Masca unui calorifer, realizată din lemn, este un conductor slab și poate împiedica dispersarea eficientă a căldurii, risipind energie și bani. Încercați să renunțați la ea.

Caloriferele trebuie să fie aerisite când au prins aer în interior, ceea ce poate opri circulația corectă a apei calde. Pentru a le verifica, porniți-le pentru a simți de unde vine căldura. Dacă este cald în partea de jos, dar rece în partea de sus, acesta este, în general, un semn că există aer înăuntru.