Mare grijă la aceste mesaje! Poți rămâne imediat fără bani pe card. Este total interzis

Pentru a evita astfel de situații, ING România își avertizează clienții cu privire la anumite mesaje sau email-uri. Banca atenționează oamenii să nu introducă datele de logare în Home’Bank pe link-uri primite și să nu ofere nici datele cardului.

De asemenea, banca reamintește clienților că phishingul reprezintă o metodă din ce în ce mai des folosită de tâlhari. În plus, ING România spune că phishingul este atunci când un email, SMS sau mesaj de tip Push, care parte dintr-o sursă de încredere, încearcă să păcălească oamenii pentru a dezvălui date cu caracter personal.

Aceste mesaje, spune banca, folosesc, de cele mai multe ori, un caracter de urgență pentru a determina posibilele victime să acționeze rapid, fără a sta prea mult timp pe gânduri.

ING România mai spune că impostorii se pot folosi și de site-uri false care arată identic cu cele originale sau de adrese HTTP asemănătoare cu cele ale site-ului original.

Cum te poți feri de astfel de mesaje

Pentru a nu cădea în capcana impostorilor, este important să nu băgați în seamă astfel de mesaje care vă invită la accesarea ING HomeBank. Banca reiterează că aceste mesaje pot fi primite pe telefon sau prin email.

De asemenea, ING România spune că este bine să accesezi serviciul de internet banking scriind adresa în bara browser-ului – www.homebank.ro – și să validăm întotdeauna că site-ul accesat este cel cunoscut.

Nu în ultimul rând, banca anunță că nu va cere niciodată divulgarea codului PIN sau a codului CVV, format din ultimele trei cifre de pe spatele cardului.

Poliția Română, vizată de atacuri de tip phishing

Aceste atacuri nu vizează numai persoane fizice. În urmă cu o zi, Poliția Română a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj prin care atrage atenția cu privire la mesajele respective.

“Ați primit și dumneavoastră acest mesaj ?

Sperăm că nu ați accesat acel link!

Reamintim! Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsați înșelați! Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online!

Vă mulțumim!”, se arată în postarea Poliției Române.