Președintele Chinei, Xi Jinping (PCC), a afirmat că Beijingul este gata să colaboreze cu Statele Unite ale Americii pentru a identifica soluții viabile în beneficiul ambelor țări, a relatat, joi, 27 octombrie, televiziunea de stat CCTV, potrivit agenției Reuters.
Chiar dacă cele două rivalități sunt în dezacord pe teme de interes major, Xi consideră că relația dintre China și SUA trebuie consolidată
China și SUA, fiind două mari puteri la nivel global, ar trebui să își consolideze comunicarea și cooperarea pentru a lucra pentru stabilitatea mondială, a declarat președintele chinez Xi Jinping în cadrul unui eveniment al Comitetului Național pentru Relațiile dintre China și SUA.
Cei doi rivali nu împărtășesc aceeași viziune politica față de insula autoguvernată Taiwan. În plus, cele două țări sunt în dezacord cu privire la relația Beijingului cu Moscova și eforturile SUA de a împiedica companiile sale de semiconductori să vândă tehnologie firmelor chineze.
Xi Jinping a devenit mai puternic ca niciodată!
Xi a câștigat săptămâna trecută pentru a treia oară consecutiv șefia Partidului Comunist Chinez (PCC). Așadar, analiștii și-au pus întrebarea ce se va întâmpla cu China după ce Beijingul a fost condamnat la încă un mandat dictatorial.
Demonstraţia de putere absolută pe care președintele chinez Xi Jinping a făcut-o la Congres, prin privarea gărzii vechi de putere şi înlocuirea ei cu loialişti, a speriat bursa de acţiuni chineză, care a început săptămâna în descreștere necontrolată, fapt care a fost trecut cu vederea de presa locală. Iar acest lucru arată una din direcţiile către care se îndreaptă China. După cum a arătat Financial Times, chinezii bogaţi şi-au activat planurile de „evadare“, scoţându-şi averile din ţară şi căutând să se stabilească în străinătate. Una din politicile pe care Xi le promovează este „mai multă prosperitate comună“ pentru toţi cetăţenii Chinei.
În următorul mandat al lui Xi, China ar putea reveni la managementul economic tradiţional
Analiştii consideră că deciziile luate până acum de președintele chinez sugerează sfârşitul erei reformiştilor liberali care au creat ceea ce este cunoscut în lumea occidentală drept capitalismul de stat chinez. În această eră, creditul ieftin a hrănit sectorul privat, care a prosperat şi s-a extins, ajungând până pe marile burse din vest.
În următorul mandat al lui Xi, China ar putea reveni la managementul economic tradiţional cu o atenție sporită pe întărirea industriei grele şi aducerea la supunere a sectorului de tehnologie, a relatat AFP.